Za manje od 24 sata za Teodoru oko 300.000 evra! Dete ide u Frankfurt na lečenje!

0
3560

Za manje od 24 sata za devojčicu Teodoru Vranješević (9) iz Kragujevca koja boluje od mijeloidne leukemije i mora na transplantaciju koštane srži u Frankfurt, samo preko SMS poruka sakupljeno je blizu 40 miliona dinara, odnosno oko 300 hiljada evra.


Da Teodora pobedi opaku bolest upiši  292 i pošalji SMS na 3030. Broj za slanje poruka obezbedila je Fondacija „Budi human“ Aleksandra Šapića.

Odlazak kod lekara i urađene analize, nažalost, otkrili su ono čega su se Teodorini roditelji bojali i da pomisle, a morali su da čuju od lekara: Teodora je obolela od teškog oblika malignog oboljenja – akutne mijeloidne leukemije!

Od 13. maja prošle godine, na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu počela je besomučna borba lekara za Teodorin život, ali i bitka malene devojčice sa naletima opake bolesti i iscrpljujućom agresivnom terapijom.

Za Teodorino lečenje potrebno je ukupno 350.000 evra, a dobre vesti porodici Vranješević stigle su iz bolnice u Frankfurtu.

Uspeli smo, uz neke garancije, da dogovorimo sa Nemcima da Teodora ode u Frankfurt sa uplaćenih 150.000 evra. Ona će biti primljena na kliniku, počeće analize i pripreme za transplantaciju. Ali transplantacija neće biti odmah obavljena već kada bude uplaćena cela suma, a to mora da se dogodi do kraja maja. To je rok do kada mora da se uradi transplantacija kako ne bi primila još jedan blok hemioterapija – rekao je za „Kurir“ Teodorin otac Bogdan Vranješević.

Foto: Privatna arhiva

Prema rečima roditelja, prema poslednjem jutrošnjem preseku fondacije „Budi human – Aleksandar Šapič“  za pomoć Teodori je poslato 184.000 SMS poruka što je blizu 40 miliona dinara, odnosno oko 300.000 evra.

Резултат слика за posalji poruku za teodoru

 

– Mi taj novac do jula nemamo na raspolaganju, zato što se on prebacuje na račun fondacije pošto potrošači plate račun mobilnom operateru. Probaćemo uz neke garancije da uzmemo kratkoročne pozjamice od banke da bismo bolnici u Nemačkoj uplatili sav novac do kraja maja. Ovakva kampanja je do sada nezabeležena i želimo da od nje imaju korist i druga deca – rekao je Teodorin tata.


Način uplate pomoći

Uplate novčane pomoći za Teodorino lečenje moguće je izvršiti na dinarskim i deviznim računima Bogdana
Vranješevića u Erste banci:

DINARSKI RAČUN:
340 – 32003872 – 78

DEVIZNI RAČUN:
CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:
(NAVESTI OZNAKU VALUTE)
SWIFT CODE: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA
ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:
SWIFT CODE: GIBARS22

ERSTE BANK A.D. NOVI SAD
BENEFICIARY:
IBAN RS35340000003200387278
NAME VRANJEŠEVIĆ BOGDAN
ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA
International Payments Department
Erste Bank a.d., Novi Sad

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here