Vlada Borčić: Za ove trenutke se živi i trenira!

3043

Bačkopalanački stonoteniseri STK „Bačka Palanka“ su sinoć uspeli da sa 2:0 u polufinalnoj seriji slave nad zrenjaninskim Banatom, prvim favoritom za osvajanje titule i da se plasiraju u finale državnog prvenstva Srbije.

Pogledaj: STK „Bačka Palanka“ u finalu prvenstva Srbije u stonom tenisu

O ovom velikom uspehu i o ličnim utiscima nakon sinoćne drame u Sportskoj hali „Tikvara“ razgovarali smo sa Vladom Borčićem, igračem STK „Bačka Palanka“.

Vlado, kako doživljavate ovaj veliki uspeh kluba STK „Bačka Palanka“?

Malo ko je uopšte i verovao da možemo do finala. Jedini cilj na početku sezone je bio opstanak, a mi smo uspeli da napravimo senzaciju, da petostrukog šampiona pobedimo dva puta u tri dana i da se plasiramo u finale državnog prvenstva Srbije. Sinoć je bio vrhunac ushićenosti. Za ove trenutke se živi i trenira.

Oba duela sa Banatom su bila veoma napeta, dublovi su odlučivali, a vi, bili ste akter tih ključnih mečeva. Kakve su vas emocije nosile u tim mečevima?

Dogovorili smo se da ćemo u svim mečevima u polufinalnim duelima sa Banatom „izginuti za svaku loptu“, da ćemo svi dati svoj maksimum. To je bio jedini način da iznenadimo Zrenjanince. I dali smo maksimum svojih mogućnosti.

Ko vas čeka u finalu prvenstva Srbije?

Beogradska Crvena Zvezda je takođe je sa 2:0 prošla kroz polufinalnu fazu. Oni su savladali Panoniju iz Novog Sada.

Prvi meč finala protiv Crvene Zvezde igramo 15. maja u Beogradu, revanš je zakazan za 17. u Bačkoj Palanci, dok će eventualna majstorica biti odigrana 19. maja u prestonici.

Koji su planovi za finale sa Crvenom Zvezdom? Da li postoje šanse da Bačka Palanka dobije šampiona Srbije?

Ne možemo da obećamo titulu jer su oni veliki favoriti. Ali mogu da u svoje ime i ispred svojih drugara u klubu obećam da ćemo opet „ginuti za svaku loptu“, pa šta nam bog da.

Obezbedili ste učešće u Kupu Evrope. Koja su vaša očekivanja u tom takmičenju?

Pre svega se nadamo da će naša Opstina imati sluha i da ce nam obezbediti da nastupimo u Kupu Evrope.

Da li bi nešto poručili javnosti?

Želim da se u svoje ime i ime kluba zahvalim našim navijačima na velikoj podršci. Dali su nam vetar u leđa u odlučujućim momentima. Takođe želim da na ovaj način pozovem sve ljubitelje stonog tenisa da dođu 17. maja i da nas podrže u duelu protiv Crvene Zvezde. To će biti praznik sporta u Bačkoj Palanci.

STK „Bačka Palanka“: Novaković, Jovičić, Borčić i Savić (s leva na desno)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here