KUD „Jovan Dučić“ iz Nove Gajdobre se predstavio u Valjevu

2179

Proteklog vikenda kulturno – umetničko društvo „Jovan Dučić“ iz Nove Gajdobre je učestvovalo na manifestaciji „Zlatni opanak“ koja se održala u Valjevu.


„Zlatni opanak“ je tradicionalna manifestacija koja već više godina okuplja folklorne ansamble iz Srbije i dijaspore. Ovaj sabor folklornih ansambala Srbije se od 2004. godine održava u prvoj nedelji aprila. Ovde se okupljaju poslenici tradicionalne pesme i igre naših naroda, kako iz zemlje i inostranstva. U nekoliko dana trajanja sabora, kroz Valjevo prodefiluje više hiljada mladih ljudi, čiji je jedini cilj da prikažu u najboljem izdanju sav svoj višegodišnji rad i trud, na čuvanju naše folklorne tradicije.

 Никола Јаничић
Pripreme pred nastup Foto: Nikola Janičić

Učesnici su bili: Nikola Ćulibrk, Teodora Dragumilo, Boriša Dragumilo, Mina Vasiljević, Milena Rodić, Nemanja Ratković, Marija Ivezić, Jovan Dragumilo, Milica Ratković, Ilija Vajagić, Nataša Kuljić, Veljko Albijanić, Jovana Gašić, Stefan Kuljić, Ljiljana Ćulibrk, Vukašin Kuljić, Todor Dragumilo, Milosava Radović, Momčilo Mastilović i Dragana Rodić.

Umetnički rukovodilac KUD-a je Milan Damjanac, gde su igrači izveli koreografiju Igre iz Užica pod pratnjom orkestra koji je bio pod rukovodstvom Nemanje Neškovića.
Na ovom takmičenju naši igrači su osvojili Specijalnu nagradu žirija za izvođenje i prikaz koreografije.

 

Фотографија корисника Никола Јаничић
Foto: Nikola Janičić
Pratnja dece:
Članovi uprave
Milan Damjanac
Milica Vajagić
Borislav šigud
Petar Malešev
Biljana Dragumilo
Bojana Ćulibrk
Gojko Kuljić
Jelena Kuljić
Gordana Vajagić
Nevenka Karanović
Slobodanka Albijanić
Фотографија корисника Никола Јаничић
Foto: Nikola Janičić

Deca su se pokazala u najboljem svetlu i bili divni reprezenti Nove Gajdobre. Dečijem ansamblu koji je išao u Valjevo ovo je bio prvi put da se susreću sa ovakvom manifestacijom. Deca su posle povratka kući bila oduševljena i puna utisaka. Nakon „Zlatnog opanka“ deca su se predstavila i na Zonskoj smotri dečijeg stvaralaštva koja je održana u Čelarevu 14.05.2017. godine i kako kažu organizatori očekuju pozitivne rezultate.

Komentari dece
Marija Ivezić: „Jako lepo iskustvo, potrudili smo se da pokažemo dosadašnji trud i rad i nadam se da ćemo imati pozive od drugih kudova“.
Nikola Ćulibrk: „Bilo nam je jako lepo, upoznali smo nove prijatelje, razmenili kontakte i nadamo se pozivu zajedničkom koncertu u budućnosti“
Foto galerija:
.

 

 

 

 

 

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here