Feniks okončao sjajnu sezonu – Pioniri 2002. među 8 najboljih u Srbiji

0
1234

KK „Feniks“ je prošlog vikenda učestvovao na Državnom prvenstvu za pionire 2002.

Posle zaista uspešne sezone i odlično odigranog polufinalnog turnira u Nišu, izboren je plasman na F8 koji se igrao u Železniku.

Konkurencija je bila zaista velika – Partizan, Crvena Zvezda, Banjica Mega, Flesh iz Beograda, kao i Sloga iz Kraljeva i Sports World i Defence iz Novog Sada.

Feniks je za protivnika imao ekipu Sports World, koja je bila prvak Vojvodine i pre ove utakmice je slovila za blagog favorita.

Početak utakmice je to i pokazao i u kratkom roku su Novosađani poveli sa 7:0, ali su igrači Feniksa brzo uspostavili ravnotežu u utakmici i izjednačili rezultat čak su i poveli sa pet poena razlike, ali je Sports World brzo uhvatio priključak. Ipak Feniks vodi na kraju prvog perioda sa 24:23.

U drugom periodu se vodi izjednačena borba. Ekipe se smenjuju u vođstvu sve do dva minuta pred kraj ovog dela. Posle vodstva Feniksa od 38:37, ekipa iz Novog Sad koristi greške i lošu odbranu igrača Feniksa i na odmor odlaze sa prednošću od 50:42.

Početak trećeg perioda je bio samo nastavak iz prethodnog gde Feniks pravi greške i biva kažnjavan za njih i prednost za Sports World samo raste do 74:55 na kraju ovog dela. U poslednjem periodu, iako su igrači Feniksa pokušali, nisu imali snage da naprave preokret, pa je Sports World zasluženo pobedio sa 98:68.

Na kraju je redosled: 1. Banjica Mega 2. Soprts World 3.Flash 4.Defence 5-8 mesta: Feniks, Partizan, Crvena Zvezda i Sloga.

„Iako smo nezadovoljni rezultatom poslednje utakmice, to nam nije pokvarilo zadovoljstvo da je sezona bila više nego uspešna. I da smo neke svoje visoke ciljeve pre početka prvenstva ostvarili. Ostvaren je najveći uspeh muške bačkopalanačke košarke u mlađim kategorijama“, kažu iz Feniksa.

Ovu generaciju je predvodio trener Branislav Žarković, a natupali su: kapiten Kumović Ranko, Pilipović Strahinja, Zečević Luka, Jelić Marko, Petrović Strahinja, Kovačević Dragan, Rodić Mihajlo, Šešum Miloš, Marjanović Milenko, Ivanović Aleksa i Golušin Nemanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here