STK „Bačka Palanka“ je vicešampion Srbije

2577

BAČKA PALANKA: Sinoć je Sportska hala „Tikvara“ bila poprište borbe dve najbolje stonoteniske ekipe u Srbiji za sezonu 2016/2017. U drugom finalnom meču sastali su se STK „Bačka Palanka“ i STK „Crvena zvezda“. Nakon prve pobede „Crvene zvezde“ u Beogradu, dva dana ranije, u prvom finalnom meču (4:0), pred Bačkopalančanima je bio težak zadatak.

Prvi su na megdan izašli Savić i Jevtović. Prema mnogima, iako prvi na rasporedu, upravo je ovaj meč, tačnije peti set ovog meča, prelomio pobednika duela ova dva tima u Bačkoj Palanci. U neizvesnoj završnici smireniji je bio Jevtović koji dobija sa 3:2. Radonjić je u drugom duelu lagano dobio Jovičića (3:0) za vođstvo Crvene zvezde od 2:0. Bačkopalančani se bude. U dva sledeća duela Borčić dobija Toadjera (3:1), a Savić Radonjića (3:2). Sledeća dva duela Crvena zvezda je odigrala sigurno. Jevtović je dobio Borčića (3:0) i Fišer Jovičića (3:0) za konačnih:

STK Bačka Palanka – STK Crvena zvezda 2:4

Iako nisu uspeli da trijumfuju, bačkopalanački stonoteniseri su prezadovoljni osvajanjem vicešampionske titule.

„Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženo osvajenoj tituli. Mi smo izvukli naš maksimum. Ovo je veliki uspeh za nas lično, naš klub i Bačku Palanku. Čeka nas Kup Evrope koji smo zasluženo izborili. Želeo bih pre svega da se zahvalim našim navijačima na velikoj podršci. Veliko hvala i mojim saigračama koji su „poginuli“ za svaki poen. Ponosan sam njih!“, izjavio je za backapalankavesti.com kapiten Vlada Borčić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here