Održana Sportska olimpijada predškolske dece

0
2453
foto:rtv

Oko hiljadu mališana Južnobačkog okruga, učestvovalo je na Sportskoj olimpijadi dece predškolskog uzrasta, koju je uz podršku lokalne samouprave opštine Bačka Palanka i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, organizovala Predškolska ustanova “Mladost“.


Cilj manifestacije je da se najmlađima ukaže na važnost bavljenja sportom.

Prvu Sportsku olimpijadu predškolaca Južnobačkog okruga, otvorio je kajakaš Milenko Zorić, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine. Deca su se upoznala sa sportovima koji su zastupljeni u Bačkoj Palanci, a potom su se takmičila u disciplinama spretnosti i okretnosti.

Cilj manifestacije je da se deci predškolskog uzrasta ukaže na važnost bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću u najranijem detinjstvu.

„Pre nekoliko godina jedna predškolska grupa pokrenula je Olimpijadu, a sada smo to proširili i dali veći značaj. Ideja je da promovišemo sport, da se deca opredeljuju za neki od sportova još od malih nogu, jer to je veoma dobra priprema za školu, razvija se motorika“, kaže vaspitačica Dragana Jelić.

„Želja nam je da promovišemo vrednosti, koje proizilaze iz sporta i da deci od najranije mladosti, ukažemo na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću, odnosno sportom“, naglasio je Goran Šatara direktor PU „Mladost“ Bačka Palanka.

Prvu sportsku olimpijadu namenjenu deci predškolskog uzrasta, organizovala je PU „Mladost“, uz podršku lokalne samouprave opštine Bačka Palanka i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Želja organizatora je da manifestacija postane tradicionalna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here