Učenici Gimnazije među najboljim geografima u Srbiji

0
2521
Učenici Gimnazije i profesorica

Učenici Gimnazije „20. oktobar“ nastavljaju da nižu nagrade i uspehe.

Na Nacionalnoj geografskoj Olimpijadi koja je održana ovog vikenda u Beogradu, učestvovalo je 140 učenika iz cele Srbije, a učenici Gimnazije ostvarili su veliki uspeh. Dejan Radičić osvojio je drugo mesto, a Goran Radanović treće, i time se našli u društvu najboljih geografa srednjoškolaca u državi.


Sve ovo ima dodatnu težinu ako se uzme u obzir da je bilo oko 140 učesnika iz najboljih škola u Srbiji i da se takmičenje sastojalo iz tri dela: teorijskog, terenskog i multimedijalnog. Ponosni smo na Dejana i Gorana i čestitamo im na ovom velikom uspehu, kao i njihovoj profesorici Svetlani Parović.

„Nacionalna geografska Olimpijada, tj. Republičko takmičenje iz geografije je veoma kompleksno i zahtevno takmičenje, pa je samim tim uspeh naših đaka zaista velik. Dejan i Goran su pokazali zavidno znanje, odlično su se snašli i u terenskom radu koji nije deo nastavnog programa u našim školama pa đacima obično predstavlja i najteži deo takmičenja. Tri dana, koliko traje Olimpijada, smo imali priliku da se družimo sa najboljim geografima iz naše zemlje, da razmenimo iskustva i dogovorimo saradnju u budućim projektima. Nadam se da će naši đaci i u narednim godinama postizati ovako sjajne rezultate na geografskim takmičenjima“, kaže profesorica Svetlana Parović.

Čestitamo Dejanu i Goranu na ovom velikom uspehu, kao i njihovoj profesorici Svetlani Parović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here