Ministarka državne uprave i lokalne samouprave posetila Bačku Palanku

2063

U junu počinje eZUP – povezivanje najvećih baza podataka u Srbiji

BAČKA PALANKA – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da u junu počinje projekat eZUP kojim će biti povezano šest najvećih baza podataka u Srbiji – matične knjige, baze MUP-a, Poreske uprave, Fonda PIO, Nacionalne službe za zapošljavanje i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.


Prilikom posete Bačkoj Palanci, ministarka je navela da su povodom eZUP-a organizovane obuke, koje je pohađalo 434 zaposlena u lokalnim samoupravama, kako bi se na vreme krenulo sa upotrebom softvera. Ona je naglasila da će biti formirane i mobilne ekipe koje će pomagati svim gradovima i opštinama u Srbiji da savladaju primenu.

ana brnabic jpg
EPA (Koča Sulejmanović)

„Od juna kreće i pilot faza projekta ukidanja overe zdravstvenog osiguranja od strane poslodavaca. Tokom leta je planirano da se sistem testira, kako bi u oktobru krenuo da se primenjuje na sve, osim na samostalne preduzetnike i poljoprivrednike“, rekla je Brnabić.

Na sastanku sa čelnicima Opštine Bačka Palanka ministarka je istakla da je lokalni ekonomski razvoj izuzetno važan, jer privreda i ekonomija treba da dolaze sa lokala.

„To je jedini način za ekonomski razvoj cele zemlje“, istakla je ona.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here