Osam medalja za čelarevske vitezove na prvenstvu Srbije u sportskom obaranju ruke

2235

PANČEVO: I ove godine Pančevo je ponovo bilo domaćin prvenstva Srbije u sportskom obaranju ruke na kome je učestvovao rekordan broj takmičara i to u nekoliko težinskih kategorija. Od ove godine je uvedeno i nadmetanje za amatere, gde je nastupilo pedesetak takmičara što je sa profesionalcima činilo preko 100 učesnika.

Takmičari čelarevskog „Srpskog viteza“ su i ove godine nastupili i pokazali da su na ovim prostorima najbolji u sportskom obaranju ruke. U osam težinskih kategorija levom i desnom rukom Čelarevčani su osvojili osam medalja – po tri zlatna i srebrna i dva bronzana odličja.

„Srpski vitez“ je dobio dvojicu državnih prvaka, a najuspešniji je bio Petar Manojlović u kategoriji do 80 kilograma, koji se na najbolji mogući način vratio ovom sportu posle dve godine odsustvovanja. Manojlović je postao državni prvak i levom i desnom rukom. Slobodan Novaković je u kategoriji do 90 kilograma bio najbolji levom, a drugoplasirani desnom rukom. Marko Todić je bio drugi u kategoriji preko 100 kg i levom i desnom rukom, dok je njegov brat Miloš Todić u istoj kategoriji osvojio dve bronzane medalje. Konkurencija je u ovoj težinskoj kategoriji bila i najjača, jer su braća Todić za protivnika imala apsolutnog pobednika prvenstva Srbije Ivana Veselića iz Valjeva. Sezona u ovom sportu je tek počela, a od čelarevskih takmičara treba očekivati odlične rezultate i ove sezone.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here