Palanka je ponosna na njih! Uručena priznanja dobrovoljnim davaocima

4790
Ovo je deseta godina zaredom da je Bačka Palanka proglašena za najhumanihu sredinu u Srbiji na polju dobrovljnog davanja krvi. Ovom prilikom podeljena su priznanja za građane koji su dali krv 35, 50, 75 i 100 davanja i posebnu plaketu za sugrađanina koji je dao krv sto pedest puta.

Program je svečano otvorio hor Kulturnog kluba „Zvono“, a događaj su i uveličali Nenad Neša Živkov iz Književnog kluba „DIS“ sa svojom poezijom pisanoj davaocima i Klub klasične gitare „Akord“.

„Ne znam kako se zahvaliti dobrovoljnim davaocima krvi, ne postoje reči kako bi im se zahvalio jer su pomogli celoj Srbiji. Krv iz Bačke Palanke je transportovana po celoj Srbiji, čak i u Beograd i Niš. Veliko je zadovljstvo znati da nije bio ni jedan naš sugrađanin, a da nije bilo dovoljno krvi kako bi mu bila urađena operacija. Sve to zahvaljujući ovim divnim humanim ljudima koji su danas ovde. Posebno sam ponosam na njih, kao i na svoj kolektiv koji odlično radi svoj posao. Važno je napomenuti da svake godine imamo od 120 do 150 novih mladih davaoca krvi. U četvrtak ćemo opet dobiti plaketu, po deseti put, da smo najhumanija sredina u Srbiji i sa ponosom treba da se hvalimo time“, ističe Branislav Šobot, sekretar Crvenog Krsta u Bačkoj Palanci.

Prisutnima su se takođe zahvalili zamenik predsednika Opštine, Aleksandar Borković i direktor Doma Zdravlja, Goran Stupar i uručili davaocima plakete i nagrade.

 

Dao krv sto pedeset puta

Kako kaže Milan Kukrić, više od četrdeset godina daje krv. „Počeo sam još u srednjoj školi da dajem krv, tad sam imao drugačije motive, ali sam sa godinama shvatio koliki je velik značaj mog postupka celoj zajednici. Krv sam dao 172 puta, ali zvanično 150. Odlično se osećam kada dajem krv i preporučujem svima da daju krv“, kaže Milan ovom prilikom.

MIlan prima priznanje

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here