Predložite svog profesora, nastavnika ili kolegu

1893

Udruženje za podsticanje preduzetništva “Živojin Mišić” četvrti put raspisao je konkurs za najbolje edukatore u Srbiji. Kao što je bilo i do sada i ove godine biće izabrano između 10 i 20 učitelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola u Srbiji.


Na ovom konkursu prošle godine među najboljim edukatorima našla se i Bačkopalančanka Dragana Menčik, koja je dobitnica ove prestižne nagrade. Ona je učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ iz Bačke Palanke.

Pročitaj više: Dragana Menčik među 16 najboljih prosvetnih radnika


„Edukatori koje želimo da nagradimo i istaknemo su oni koji su najbolji u svom poslu, ali prvenstveno oni koji rade sa decom. Rade u okviru vannastavnih aktivnosti, podstiču svoje učenike da budu sve bolji iz dana u dan, podstiču ih da stiču nova znanja i veštine. To su edukatori koji se razlikuju i po tome što su kreativniji, motivisaniji i inovativniji od ostalih. Oni su pokretači pozitivnih promena u društvu. Oni ne čekaju da se sistem promeni, oni su ti koji se menjaju u skladu sa potrebama dece i u skladu sa društvom“, navodi ovo Udruženje putem konkursa.

“Najveća nada svake zemlje leži u primerenom školovanju mladih” –

Erazmo Roterdamski

Kako navodi ovo Udruženje ovo je jedan od projekata koji traje tokom cele godine i zadovoljstvo im je raditi na njemu. Pogotovo kada vam pomažu oni najbolji u zemlji, a to su naši najbolji edukatori. Kada se približilo vreme za otvaranje četvrtog konkursa, zajedno sa njima definisali smo prednosti i mane, jer koliko god se trudili, svesni smo da ništa nije savršeno ako se u to ne ulaže energija, vreme i rad. Napravili smo neke izmene u samoj prijavi, jer smo smatrali da je to neophodno kako bismo bili što sigurniji u sam izbor.

Predložite svoj omiljenog profesora, nastavnika ili kolegu

U cilju unapređenja konkursa, ovogodišnja prijava će se sastojati iz dva dela. Prvi deo prijave vrši se isključivo preko sajta Udruženja, a kandidate mogu prijaviti učenici, njihovi roditelji, kolege nastavnici, direktori škola, svako ko ima uvid u rad nastavnika. Na osnovu ove prijave, izvršiće se prvi krug selekcije kandidata.

Kanidati koji prođu prvi krug selekcije biće kontaktirani imejlom kako bi im organizatori poslali drugi deo prijave, koji bi pokazao i profesionalni razvoj kandidata i dao nam dodatne informacije.

Dobitnici pruiznanja prošle godine

Na osnovu oba dela prijave, komisija će izabrati najbolje edukatore u Srbiji.

Prijave će biti otvorene do 1. jula, a imena nagrađenih objavićemo krajem godine. Svaki nagrađeni edukator dobiće ličnu nagradu od 40.000 dinara, kao i 100.000 dinara koje može da uloži u projekte sa decom i unapređenje nastave. Prijave su otvorene na sledećem linku.

Zato ne propustite da prijavite najbolje u Srbiji. Mi jedva čekamo da vidimo ko su ti sjajni ljudi koji rade natprosečno za ovu zemlju i za decu u Srbiji. Pomozite nam da ih pronađemo, jer “Znanje je moć” .

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here