Raskrčen prostor oko sportske hale u Gajdobri

3098

GAJDOBRA: Obavljen je veliki posao uređenja prostora oko Sportske hale u ovom, inače komunalno uređenom mestu.

Gradnja sportskog objekta velikih dimenzija započeta je davne 1992. godine, ali se dugo čekalo na nastavak radova. Kako stvari stoje, uskoro bi trebao biti završen i predat na upotrebu, jer je u budžetu Opštine Bačka Palanka za ovu namenu predviđen novac, a očekuje se na osnovu projekata pomoć i sa viših nivoa vlasti.

„Ovo što smo uradili sa nasipanjem velik je posao i po mojoj proceni vredan je barem dva miliona dinara“, kaže Mihajlo Mića Ilić, jedan od onih koji su pomagali arhitekti Sveti Pramenku.

Dodaje da su zahvalni lokalnoj samoupravi i Javnom preduzeću „Komunalprojekt“, jer su zahvaljujući građevinskim mašinama i kamionima ove firme uredili teren, doneli i nasuli oko 1.500 kubnih metara zemlje.

Na prostoru iza hale uklonjeno je samoniklo drveće i šiblje, a po planovima zamišljeno je da se na tom delu uradi i veštačko jezero. U hali su postavljene plastične stolice, a očekuje se da počne i krečenje.

U Gajdobri se nadaju da bi hala mogla biti završena do kraja ove godine, a najdalje do Petrovdana iduće godine, kada je seoska i hramovna slava. Završetak sportske hale puno će značiti za Gajdobru, mesto sa blizu 3.000 stanovnika, koje je decenijama poznato po brojnim odličnim sportistima. Osim treninga sportskih ekipa, hala bi poslužila za časove fizičkog za đake iz ovdašnje OŠ „Aleksa Šantić“, ali i iz susedne Nove Gajdobre.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here