Socijalno ugrožena deca iz Subotice borave u Bagremari

0
2680

Crveni krst Bačke Palanke u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine smestili su u Bagremaru socijalno ugorženu decu sa teritorije Subotice. Deca su u Bačku Palanku došla u petak i ostaće do srede. Ukupno je 31 dete od 8 do 18 godina smešteno u odmaralište Bagremara i zajedno sa volonterima CK uživaju u raznim radionicama i obilascima naše opštine.


Ovaj projekat Crvenog krsta se sprovodi u celoj Vojvodini gde socijalno ugrožena deca iz određenih opština posećuju druge opštine u Srbiji. Ove godine je Crveni krst Bačka Palanka po prvi put domaćin u realizaciji ovog projekta.

„Ovo su deca škola iz Subotice, koje je Crveni krst Subotice poslao u Bačku Palanku. Deca će ovde ostati pet dana i veoma su zahvalni za ovo iskustvo. Svaki dan imamo aktivnosti, učimo difuziju, prvu pomoć i pre podne i po podne imamo radionice. Ovo nije prvi put da decu šaljemo na jedno ovakvo iskustvo, a ove godine nas očekuje i odlazak na more. Sredstva sakupljamo preko socijalnog dinara, tj. ostali učenici doniraju novce za svoje drugare, ali je Crveni krst zaslužan za ovakvu priliku. Svakako su jako zahvalni za ovako nešto, i uživaju ovde u Bačkoj Palanci“, kaže za naš portal Branislava Vuković, učiteljica iz OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Subotice.

„Odmaralište Bagremara je zaista prelepo, svima nam se sviđa, kako smeštaj, okolina, tako i osoblje zajedno sa volonterima koji naš boravak čine lepšim i prijatnijim. Hvala im“, ističe učiteljica.

Deca su danas kad smo ih posetili slikali zajedno sa slikarima iz ULS „Petar Tomić“ iz Bačke Palanke, a nakon toga igrali fudbal i bavili se gimnastikom.

Pogledajte kako je to izgledalo:

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here