AMSS: Gužve na granicama, koristite alternativne prelaze

1
572

Saobraćaj na putevima u Srbiji je pojačan, uglavnom na autoputevima i deonicama koje vode ka graničnim prelazima.

Poseban oprez vozačima se savetuje na deonicama na kojima su u toku radovi.
Putnička vozila koja iz Mađaske ulaze u Srbiju preko graničnog prelaza Horgoš čekaju oko sat vremena, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Na prelazima ka Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i Bugarskoj nema zadržavanja dužih od 30 minuta.
Savez je apelovao na vozače da koriste manje frekventne prelaze sa Mađarskom poput Bačkog Brega i Kelebije, dodajući da su samo za putnička vozila otvoreni i prelazi Horgoš II, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala u periodu od 7 do 19 časova.
Navodeći da se na ulazu u Srbiju preko prelaza Batrovci sa Hrvatskom čeka oko 30 minuta, AMSS je pozvao vozače da u periodu pojačanog saobraćaja koriste Šid kao alternativni prelaz, a da na granici sa Crnom Gorom, umesto prelaza Gostun na kome se čeka do 30 minuta, koriste prelaze Jabuka ili Mehov Krš.
Javno preduzeće Putevi Srbije najavilo je da će od danas do 14. jula od 7.00 do 17.00 časova na autoputu E 75 Beograd – Niš, od petlje Aleksinac do naplatne stanice Niš, zbog radova biti zauzeta preticajna traka u oba smera (u smeru ka Nišu i u smeru ka Beogradu).

1 KOMENTAR

  1. Trebalo bi sto vise reklamirati nas granicni prelaz i na taj nacin u neku ruku i sam grad. Gradovi koji nisu znacajni tranziti izumiru, ovi drugi zive.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here