Nova vodovodna mreža za Pivnice

1924

Nekoliko vojvođanskih naselja konačno će imati rekonstruisanu vodovodnu mrežu.

NOVI SAD: Trinaest lokalnih samouprava dobilo je putem konkursa u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sredstva za rekonstrukciju vodnih objekata u javnoj svojini, što znači da će Bođani, Vajska, Kovačica, Novo Orahovo, Adorjan, Bačko Petrovo Selo, Šajkaš i Pivnice u narednom periodu dobiti nove vodovodne mreže.

Foto: Pokrajinska vlada

Na ovaj način, kroz podršku ruralnog razvoja, doprineće se poboljšanju snabdevanja kvalitetnom vodom za piće na teritoriji Vojvodine, za koju se zna da nije zadovoljavajućeg kvaliteta zbog nedovoljnog ulaganja u ovu oblast u prethodnom periodu, poručuju u sekretarijatu.

„Ukupna vrednost projekata, koji će biti realizovani u okviru ovog konkursa je oko 280 miliona dinara. Učešće Sekretarijata je oko 190 miliona dinara, što je 68 odsto od ukupne vrednosti investicije. Lokalne samouprave će izdvojiti za ove namene oko 90 miliona dinara, što zapravo čini 32 odsto učešća“, izjavio je sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević.

Resorni sekretar je sumirao da se očekuje da vrednost investicije u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na teritoriji Vojvodine iznosi oko milijardu dinara ove godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here