Šah-turnir „Dunavski bal 2017“ – 59 igrača, pobednik Roganović Miloš

0
380

BAČKA PALANKA: U subotu 08.07.2017 u sportskoj hali na Dunavu u okviru turističke manifestacije „Dunavski bal 2017“ odigran je šahovski turnir po ubrzanom tempu igre.

Odziv je bio odličan, učestvovalo je 59 igrača. Na zadovoljstvo organizatora i ljubitelja šaha na turniru su igrala i dva velemajstora, Bačkopalančanin Pap Miša i Roganović Miloš iz Vrbasa. Turnir je okupio i 6 majstora fide, 21 majstorskog kandidata i 30 igrača različitih kategorija.
Igralo se 9 kola po švajcarskom sistemu parovanja.
Pobednik turnira je Roganović Miloš sa 8,5 poena, drugi je bio Petković Radosav sa 7, koliko su imali i trećeplasirani Pap Miša i četvrtoplasirani Jovanović Petar, peti je bio Roganović Nebojša sa 6,5 a šesti Mladenović Dušan sa 6 poena. To su ujedno i nagrađeni igrači.
Od sedmorice omladinaca koji su igrali na turniru najuspešniji su bili: Lalić Nikola sa 4 i Vlaškalić Sergej i Šarić Sergej sa po 3,5 poena.
Za uspešnu organizaciju turnira zaslužni su šah-klub „Bačka Palanka“ i Turistička organizacija opštine Bačka Palanka, koja je bila generalni sponzor turnira.


PODELI
Prethodni tekstNavodnjavanje blagodet za vreme suše (VIDEO)
Sledeći tekstObeležen Dan borca

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here