Veštačka trava iz Bačke Palanke je na mnogim svetskim stadionima

3204

Veštačka trava iz Bačke Palanke je postavljena i na kazahstanskom stadionu Astana Arena

BAČKA PALANKA: Veštačka trava, proizvedena u Tarkettovoj fabrici u Bačkoj Palanci, nedavno je postavljena na stadionu Astana Arena – nacionalnom fudbalskom stadionu u glavnom gradu Kazahstana, saopšteno je iz kompanije Tarkett.

Na ovom stadionu postavljena je veštačka trava iDNA X 60 iz asortimana Desso Sportai. Ovaj sistem veštačke trave karakterističan je po debljini vlati od 650 mikrona i ispuni od EPDM granulata.

Vrednost stadiona je 185 mil USD. Dizajnirao ga je vodeći svetski sportski arhitekta Populou, koji je zaslužan i za dizajn čuvenog Emirejts stadiona fudbalskog kluba Arsenal, u severnom Londonu. Objekat koriste domaći šampioni Kazahstana – fudbalski klubovi Astana i Bayterek.

Tarkett Srbija, kao deo multinacionalne Tarkett Grupe, u Srbiji posluje od 2002. godine, kada je realizovano zajedničko ulaganje sa kompanijom Sintelon. Sedište za Srbiju je u Bačkoj Palanci, gde su locirane četiri fabrike za proizvodnju vinilnih i tekstilnih podova, parketa i veštačke trave, kao i dve prodajne organizacije Tarketta.

Prve fudbalske utakmice na ovom terenu u Kazahstanu odigrane su početkom maja, dodaje se u saopštenju Tarketta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here