Preselili se na selo jer su želeli veliku porodicu i zdrav način života

9491

Porodica sreću i mir pronašla na selu

OBROVAC – Pre desetak godina, porodica Gajić iz Obrovca odlučila je da se iz grada preseli na selo. Umesto svakodnevnog odlaska na posao, Danijela se opredelila da vreme provodi sa decom kod kuće.

Pored obaveza koje ima u bašti, ova mlada žena bavi se izradom suvenira, pravi i prodaje kolače, a stigne i da putuje.

Smatra da život na selu deci pruža neophodnu bezbrižnost i toplinu.

Novosađanka Danijela Vranješ-Gajić, na letovanju 1995. godine upoznala je svog današnjeg supruga, od tada se nisu razdvajali.

Oboje su želeli veliku porodicu i zdrav način života, daleko od gradske verve. Pre deset godina, kupili su kuću na selu.

“Postoji mnogo anegdota sa početka našeg seoskog života, kada smo umesto korova čupali biljku, koju smo želeli da gajimo. Nismo se razumeli u baštu i povrtarstvo. Kupili smo kuću na selu sa namerom da živimo zdravije, da se posvetimo jedni drugima, da imamo mir. Želeli smo život bez stresa“, priča Danijela.

Ova mlada žena ima pet ćerki: Milenu, Anđelu, Jovanu, Mariju i Atinu. I pored toga što je studirala psihologiju, ono što danas ima, smatra vrednijim od bilo kakve karijere.

“Ja sam pronašla svoju platu kod kuće. Svoje hobije sam dovela do nivoa da od njih mogu sasvim solidno da zaradim. Bavim se izradom suvenira i etno-suvenira, pravim zimnicu, kuglofe, štrudle i medenjake. Obilazim različite manifestacije po Vojvodini i prodajem ono što proizvedem“, dodaje ona.

Pored svakodnevnih obaveza u domaćinstvu, pravljenja kuglofa i ostalih slatkih i slanih đakonija, Danijela voli i da putuje, a odnedavno se bavi i planinarenjem.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here