Ranko Ilić: Naša deca nisu kriva! Smestili su im na Zakintosu!

10630

ISPOVEST RODITELjA UHAPŠENOG MLADIĆA IZ SRBIJE: Naša deca nisu kriva!

Porodice mladića iz Srbije, koji su osumnjičeni da su na Zakintosu nasmrt pretukli državljanina SAD, za „Novosti“ o zločinu. Tvrde da neko pokušava da svali svu krivicu na njih.

„Nakratko sam u ponedeljak posetio sina u pritvoru. Uporno ponavlja da on, niti bilo ko od ostalih uhapšenih momaka, nema nikakve veze sa onim što se dogodilo u klubu i s ubistvom tog Amerikanca. Verujem da planiraju da svale svu krivicu na našu decu“.

Ovo je u ponedeljak za “Novosti” rekao Ranko Ilić, otac Miloša Ilića (18) iz Bačke Palanke, koji je sa još petoricom mladića uhapšen na grčkom ostrvu Zakintos. Svi oni se terete da su učestvovali u tuči u kojoj je ubijen Džavad Henderson (22), državljanin Sjedinjenih Američkih Država. Iz hotela, u kojima su boravili za vreme letovanja, policija je pored Miloša u zatvor odvela njegovog vršnjaka i prijatelja Nemanju Petrovića iz Beograda. Iza rešetaka je i njihov sugrađanin Stefan Stojanović (21), ali i Nenad Jovanović (22) i Siniša Petrović (22) iz Žitorađe i Miloš Senić (25) iz Obrenovca.

Na Zakintos u nedelju rano ujutro stigli su Ranko i Sanja Ilić, iz Bačke Palanke, otac i majka osamnaestogodišnjeg Miloša. On je na letovanje sa drugom Nemanjom Petrovićem i još dve drugarice iz Beograda na ovo grčko ostrvo otputovao 29. juna.

Te večeri, prema Miloševoj priči, u klubu je izbila nekakva gužva, a kad je prišao da vidi šta se dešava, upozorio je ostale mladiće iz Srbije da se udalje odatle. Navodno je video da momak kojeg sad ne mogu da nađu i kojem je glava povređena, skače Amerikancu po glavi.

Uhapšeni Miloš Ilić (18) iz Bačke Palanke

– Otišli su iz kluba, a onda je kasnije u apartman gde su bili smešteni došla grčka policija da uhapsi Nemanju Petrovića, jer su ga videli na snimku – prepričava nam Milošev otac. – Ne sluteći šta im se sprema, moj Miloš je rekao da je i on te večeri bio u klubu, pa su i njega odveli.

Ilić, ali i roditelji ostalih uhapšenih, veruju da svu krivicu hoće da svale na mladiće iz Srbije i da oni odgovaraju za ubistvo Amerikanca. Osim naših državljana, u pritvoru je, prema Ilićevim saznanjima i Amir Omerdžić (32), Britanac srpskog porekla, dok je Jorgos Skijadopulos (34), grčki barmen, koji je takođe bio pritvoren, pušten.

Sve porodice su pojedinačno angažovale advokate da brane svoju decu. Najpre je jedan od najpoznatijih branilaca u Grčkoj prihvatio ovaj slučaj, ali se zbog nečega kasnije predomislio i sada zastupa Grka.

Pogledaj: Bačkopalančanin Miloš Ilić (18) je jedan od šest uhapšenih Srba na Zakintosu

Pogledaj VIDEO: Objavljen snimak tuče u kojoj je ubijen Amerikanac na Zakintosu

– Naša deca će danas u 11 sati biti privedena kod sudije koji će odlučiti da li će oni i dalje ostati u pritvoru, ili će biti pušteni – očajan je Ilić, ne krijući nadu da će se istina saznati i dokazati ko je kriv za smrt Amerikanca.

Džavad Henderson, Foto: Fejsbuk

Ranko za svog sina Miloša kaže da je upravo maturirao u Sportskoj gimnaziji u Beogradu, bio je vukovac i trenutno igra fudbal u omladinskom pogonu Rada.

U međuvremenu, beogradski advokat Zora Dobričanin Nikodinović, angažovani branilac jednog od šestorice mladića, rekla je da planira da pokuša da slučaj prebaci u nadležnost pravosudnih organa Srbije. Prema njenim rečima, podnošenje ovog zahteva zavisi od dokaza koji postoje u slučaju.

– Nakon što obavim uvid u sve dokaze i razmotrim pravne mogućnosti odlučiću da li ću tražiti od Grčke da ustupi nadležnost za postupanje srpskom pravosuđu – precizirala je Dobričanin Nikodinović.

SMEŠTAJ I PREVODILAC

Porodicama iz Srbije smeštaj je obezbedio Dragan Pinjuh, koji dugo živi na Zakintosu, a inače je iz Bačke Palanke. On im je ponudio svaku vrstu pomoći, a s obzirom na to da dobro govori grčki jezik, pomaže im i kao prevodilac.
STRAŠNO SAZNANjE

Vest da je Miloš uhapšen, jer se vidi na snimku sigurnosne kamere, Ranko je saznao od Dragana, agenta turističke agencije “Barcino turs”, koji je na Zakintosu.

– O ubistvu Amerikanca na Zakintosu sam kao i svi drugi u našoj zemlji saznao iz medija – veli nam Ranko, ističući da ni u najružnijem snu nije mogao da pomisli da će se zbog toga njegov sin naći iza rešetaka.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here