Pomozimo maloj Mioni iz Bačke Palanke da pobedi leukemiju!

2
51252

Jednoipogodišnjoj Mioni Kojadinović iz Bačke Palanke je u maju 2016. godine dijagnostikovana visokorizična akutna limfoblastna leukemija

Životi njenih roditelja, Ivane i Dušana, su se preko noći zauvek promenili, nakon početka borbe za spas njihove ćerke. Posle godinu dana bolnih procedura, hemoterapija i izolacije od spoljašnjeg sveta u dečilijoj bolnici u Novom Sadu, Mioni je dozvoljeno da se vrati svojoj kući i nastavi normalan život. Nesreća ipak nije skroz nestala i njen rak se vratio, ovog puta agresivniji i još komplikovaniji. Miona je ponovo počela da povraća i morala je da se vrati u bolnicu gde se njeno stanje pogoršalo. Imala je problema da ostane pri svesti i nije mogla da se probudi osim ako nije osećala teške bolove. Hitni testovi moždanog i kičmenog tkiva su pokazali da se bolest vratila i zahvatila mozak i koštano tkivo.

Dobra vest je da Miona pozitivno reaguje na terapiju i iz dana u dan se bori za svoj oporavak. Ipak, jedini lek koji bi drastično uticao na njen oporavak je transplantacija koštane srži praćena dvanaestonedeljnom hemoterapijom u dečijoj klinici u Bolonji u Italiji. Ovaj tretman košta oko 100.000 evra, cena koju Mionini roditelji ne mogu da plate sami, i zbog toga pokušavamo da dopremo do što više ljudi koji bi pomogli da se spase život male Mione.

CREDIT AGRICOLE Banka
Dinarski račun: 330 – 1500103655885 – 47
Devizni račun: 330 – 1530202010698 – 49 instrukcija za plaćanje MEBARS22 IBAN RS35330153020201069849

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Mionu Kojadinović (2014).

Pre godinu dana Mionino bezbrižno detinjstvo je prekinuto saznanjem da ima visokorizičnu akutnu limfoblastnu leukemiju.

Posle lavovske borbe koja je trajala godinu dana, karcinom se nenadano vratio, ovaj put još agresivniji i teži za lečenje – rezultati su pokazali da je zahvatio mozak i koštano tkivo.

Jedina prepreka ka Mioninom ozdravljenju jeste novac, koji je potreban za transplantaciju koštane srži koja bi se obavila u Italiji. Ovim putem roditelji apeluju na ljude dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju sredstva.

Pomozimo Mioni! Upišimo 346 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Ozdraviće Miona! Budimo humani!

 

2 KOMENTARA

  1. Kako da posaljem poruku? Nece da mi ode ukucam primaoca 1733 i tako praznu je saljem ali nece. Molim pojasnjenje ja sam ipak plavusa

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here