Ranko Ilić: Istražni sudija je odluku doneo pod velikom pritiskom!

3
4305

Saslušani Srbi, šestorici određen pritvor

Grčki sudija saslušao mladiće iz Srbije osumnjičene za umešanost u ubistvo Amerikanca

ISTRAŽNI sudija u Grčkoj, u sredu je posle višečasovnog saslušanja doneo odluku, da i dalje ostanu u pritvoru. Među njima su Miloš Ilić (18) iz Bačke Palanke i njegov vršnjak Nemanja Petrović iz Beograda. Oni se zajedno sa još osmoricom, od kojih su još petorica srpski državljani, sumnjiče za umešanost u ubistvo Amerikanca Bakarija Džavada Handersona (22) iz Ostina u Teksasu, u tuči ispred noćnog kluba na plaži Laganas na grčkom ostrvu Zakintos.

Ranko Ilić – otac Miloša Ilića

Preostali će, kako nam je u sredu uveče u telefonskom razgovoru rekao Ranko Ilić, otac Miloša Ilića, pred istražnog sudiju biti dovedeni u četvrtak.

Za smrt američkog turiste osim naših državljana, Miloša Ilića i Nemanje Petrovića, Stefana Stojanovića (21), Nenada Jovanovića (22) , Siniše Petrovića (22) Miloša Senića i Dušana Ranković (22), sumnjiče se još i Grk Jorgos Skijadopulos (34), barmen u lokalu, koji je u međuvremenu pušten i Britanac Amir Omerović (32) za kog još nije utvrđeno da je srpskog porekla, kako se u početku pominjalo.

Ranko Ilić kao i roditelji preostalih srpskih mladića, odluku sudije su čekali ispred sudske zgrade još od prepodnevnih sati, kada je počelo njihovo saslušanje u prisustvu advokata koje su angažovali u Grčkoj.

Svi oni veruju da je odluka sudije o tome da budu vraćeni u pritvor usledila zbog velikog pritiska. Nadaju se, ipak, da će uspeti da se dokaže šta se zaista dogodilo i ko je odgovoran za smrt Amerikanca.

– U grčkim medijima se sada pojavio još jedan, novi snimak onog što se dešavalo u, i kasnije ispred lokala – kaže Ilić. – Tu se vidi kako se sve desilo i kako je počeo ovaj nemili događaj koji se završio tragično. Ne znamo više šta da mislimo.
Umorni od neizvesnosti, ali i nespavanja i brige za sudbinu svoje dece, ističu da traže da se sazna istina o nemilom događaju.

Pogledaj: Bačkopalančanin Miloš Ilić (18) je jedan od šest uhapšenih Srba na Zakintosu

Pogledaj VIDEO: Objavljen snimak tuče u kojoj je ubijen Amerikanac na Zakintosu

Pogledaj: Ranko Ilić: Naša deca nisu kriva! Smestili su im na Zakintosu!

Pogledaj: Saslušanje na Zakintosu povodom ubistva američkog turiste

Pogledaj: Zakintos: Pronađen još jedan snimak tuče, korisniji za istragu (VIDEO)

Ilić nam je u telefonskom razgovoru ispričao i dirljiv prizor: grčka policajka je kada su dovodili srpske mladiće u sud, poljubila malu ikonicu.

3 KOMENTARA

  1. Šta da ti kažem ćale? Ako je i tvoj sin učestvovao u ovoj tuči, tj. ako je i on jedan od onih koji su šutirali nesrećnog dečka dok je ležao na zemlji, zaslužuje robiju… Možeš ti sad da kukaš koliko hoćeš, ali pravda treba da bude zadovoljena..

  2. Srecom pa postoji snimak na kome se sve lepo vidi . Nadam se da Milos nije bio jedan od njih ali ko god da jeste zasluzuje kaznu. Bez imalo ikakvog povoda lincovati nesrecnog mladica i ubiti ga kao kera u roku od 20 sekundi nema opravdanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here