Napad na rekord staze

0
2558

U Despotovu se 23. jula održavaju konjičke trke

DESPOTOVO: Hipodrom u Despotovu 23. jula biće poprište žestokih borbi za osvajanje titula pobednika u osam kasačkih trka.

KK „Despotovo“ iz Despotova će u nedelju, 23. jula, održati prvi trkački dan.

Na programu je osam kasačkih trka u kojima će učešće uzeti 79. grla iz 16. konjičkih klubova. Organizator je obezbedio 450.000 dinara za nagradni fond. Prva trka na programu je u 15.30 časova.

Trka dana je „XVI Memorijal prof. Dr. N.Pejić“

Prof. Dr Nikola Pejić je bio vlasnik kasačkih grla ali i autor knjiga o ishrani, odgoju, obuci i treningu kasačkih grla.

– Očekujemo da će se na trke odazvati veliki broj ne samo takmičara iz cele zemlje, već i ljubitelja konjičkog sporta pre svega iz Despotova i okolnih mesta. Konjički klub „Despotovo“ učiniće sve da trke proteknu u dobroj oranizaciji i da svi koji dođu uživaju u zanimljivom i kvalitetnom programu. Preko 20 godina organizujemo ove trke, tako da veliko iskustvo koje imamo iza sebe, garantuje da će sve biti onako kako smo i planirali. Očekujemo učešće oko stotinak takmičara u svih osam tačaka. Glavna trka u okviru kasačkih trka, je 16. „Memorijal profesor dr Nikola Pejić“ u kojoj će kao i ranijih godina, učestvovati naša veoma kvalitetna grla. Pored ove trke pažnju ljubitelja konjičkog sporta koji dođu na hipodrom, privući će Kup trogodaca Kasačkog saveza Vojvodine. Učinićemo sve da staza bude na najvišem mogućem nivou, što je jedan od uslova za obaranje njenog rekorda. Smatramo da je došlo vreme da se obori rekord staze, pa smo u tom smislu i planirali da grla koja imaju bolja vremena dobiju i bolje startne brojeve – kaže Borislav Popin, predsednik KK „Despotovo“.

Pogledaj: Despotovo: Užitak jahanja na konjičkoj trci

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here