Rincope jet kao vetar (VIDEO)

1264

DESPOTOVO: Prošle nedelje je Despotovo bilo u znaku tradicionalnih kasačkih trka koje su okupile 80 grla i vozače iz Beograda, Subotice, Požarevca, Čantavira, Apatina, Velike Plane, Sombora, Novog Sada…

Organizator ovih trka je bio Konjički klub „Despotovo“ koji se pobrinuo da program bude zanimljiv i kvalitetan. Ljubitelji konjičkog sporta mogli su da uživaju u osam kasačkih trka na izvanredno pripremljenoj stazi, pored koje se okupilo preko 1.500 gledalaca kojima ni visokih 35 stepeni nije smetalo da prate trke. Program su otvorila grla od tri godine i starija, domaćeg uzgoja koja su do sada osvojila do 50 poena. U konkurenciji 11 grla na stazi dugoj 1.600 metara, u trci „Agrointer“ doo Begeč, trijumfovalo je grlo Jessy star, vlasnika i vozača Ervina Kerekeša. Drugo mesto pripalo je grlu Funny rsomolli, vlasništvo Vrsajkova i Radovanova sa vozačem Knektom. Treće mesto zauzelo je grlo Demi, koje je vozio vlasnik Momčilo Mandić. Pobedničko grlo donelo je vlasniku novčanu nagradu od 18.500 dinara, vlasniku drugoplasiranog grla pripalo je 9.200 dinara, a vlasniku trećeplasiranog grla 5.600 dinara.

U trci dana, 16. Memorijalu „Prof. dr Nikola Pejić“, na stazi dugoj 2.100 metara pojavilo se devet grla. Ova trka je imala veoma uzbudljivu završnicu, a pobeda je nakon prave drame pripala grlu Rincope jet, vlasništvo Kucor Čabe iz Čantavira,sa vozačem Zolnaijem. Pobedničko grlo je sa vremenom 2 min 39,7 sec postavilo novi rekord despotovljanskog hipodroma. Na drugo mesto se plasiralo grlo Rite key, vlasnika i vozača Zorana Živojinovića iz Cerovca, a treće i četvrto mesto su u „mrtvoj završnici“ osvojila grla Quick viervil i Amazon banker. U sulkama Quick viervila je bio Vlada Bjelogrlić, on je bio i vlasnik ovog grla, a vlasnik Amazon bankera je Nevena Filipović, dok je vozač bio Katanić. Četiri prvoplasirana grla donela su svojim vlasnicima novčane nagrade od 37.000; 18.500; 11.100 i 7.400 dinara.

Veliku pažnju ljubitelja konjičkog sporta u Despotovu privukla je trka „Kup Vojvodine“ na stazi od 2.100 metara za grla od tri godine domaćeg uzgoja sa teritorije Vojvodine. Ulogu
favorita u ovoj trci opravdalo je grlo Protecta ferm, vlasnika i vozača Branislava Mukića, kome je pored pehara pripalo i 18,5 hiljada dinara. Drugo mesto i 9.200 dinara pripalo je grlu Felini, vlasnika Ruže Tumbas i vozača File, a treće mesto i 5.600 dinara je osvojilo grlo Barbados AT, vlasnika Borisa Surle i vozača Katanića. Novčana nagrada za treće mesto iznosila je 5.600 dinara.

– Dve decenije se održavaju trke u Despotovu i moram da kažem da ovaj trkački dan nije bio ništa slabiji u odnosu na one iz predhodnih godina. Čak se usuđujem da kažem da je za nijansu bio i bolji. Uostalom, mi se i trudimo da svaki trkački dan bude bolji od prethodnog. Uspeli smo da uz veliko zalaganje, pre svih nas iz kluba, održimo visok nivo trka iako smo imali velikih problema. Stazu smo pripremili maksimalno, jedino nam vreme nije išlo na ruku, jer je bilo jako toplo. Hvala svima koji su nas podržali, pre svega u materijalnom smislu, jer da nije bilo njihovog razumevanja trke se ne bi održale. Nagradni fond iznosio je preko 450 hiljada dinara, plus dodatni troškovi. Jedan trkački dan nas košta 650 hiljada dinara, što nije ni malo lako obezbediti. Da nije bilo pojedinaca i privatnih firmi, kao i nas koji smo danonoćno radili, ne bi bilo trkačkog dana. Uostalom, ne spadamo slučajno među pet najboljih konjičkih klubova u Srbiji. Hvala još jednom sponzorima koji su nas podržali, verujem da smo im pokazali da novac nisu dali uzalud, istakao je Borislav Popin, predsednik KK „Despotovo“.

https://www.youtube.com/watch?v=n0B-xPiDNc4

Rezultati ostalih trka

Sportski savez Opštine Bačka Palanka na stazi dugoj 1.600 metara: prvo mesto Ema
turbo, vlasnika Božidara Dobrosavljevića i vozača Branislava Mukića (pehar i 18,5
hiljada dinara), drugo mesto grlo Delibab, vlasnika i vozača Ištvana Vajde (9.200
dinara), treće mesto grlo Island AT, vlasnika i vozača Ljubomira Vujanovića (5.600 dinara).

Trka „Luka ad Novi Sad“ na stazi dugoj 1.600 metara: prvo mesto grlo Fatima BO, vlasnika Bojana Ostojića i vozača Gajića (pehar i 18.500 dinara). Drugo mesto pripalo je grlu Lecsus jet, vlasnika Milana Lišića, vozač Pantić (9.200 dinara), a na treće mesto se plasiralo grlo Lady, vlasnika Slaviše Simića, sa vozačem Pantićem (5.600 dinara).

Trka OZZ „Agronom“ Despotovo – Pivnice na stazi dugoj 1.600 metara: prvo mesto grlo Jimmy oaks, vlasnika Radovana Bukarice, vozač Knekt (pehar i 18,5 hiljada dinara), drugo mesto grlo Dance ME, vlasnika i vozača Miodraga Pantića (9.200 dinara), a treće mesto pripalo je grlu Happy day (5.600 dinara).

Trka „Agro glob“ doo New Holand na stazi dugoj 1.600 metara: prvo mesto grlo Clair de lune, vlasništvo Tijane Vojinović sa vozačem Pantićem (pehar i 18.500 dinara), drugo mesto grlo Solvalla, vlasnika Lasla Vukovića sa vozačem Petrovićem (9.200
dinara), a treće je bilo grlo Andover love, vlasništvo Stevana Siča starijeg (5.600
dinara).
Trka KK„Despotovo“ na stazi dugoj 1.600 metara: prvo mesto grlo Perfect, vlasnik Rajko Krnjajski – vozač Zolnai (pehar i 18.500 dinara), drugo mesto Scania, vlasništvo Tamare Pantić, vozač Mašić (9.200 dinara), a treće mesto pripalo je grlu Herkul, vlasništvo Evelin Horvat – vozač Tasić (5.600 dinara).

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here