Građani merili: Evo kolika je zaista bila temperatura danas u Bačkoj Palanci

0
3215

U nekoliko gradova u Srbiji u 15h u hladu izmereno 40 stepeni Celzijusa. U Beogradu je u 17 sati u hladu bilo 38 stepeni. Bačkopalančani su takođe bili radoznali i ostali su u šoku ugledavši svoje termometre.


Kako je danas najavljeno očekivana maksimalna temperatura u Bačkoj Palanci je 39 stepeni. Koliko je to zaista realno istraživali su naši čitaoci. Evo koliku su danas Dejan, Dragan, Slobodan, Slaviša, Branka i Jelena izmerili temperaturu u Bačkoj Palanci.

Dragan nam je poslao fotgrafiju iz svog automobila dok je vozio pored Polojske šume oko 12 časova, gde je izmereno 39,5 stepeni.

Dejan je u 15:33 minuta na lokaciji Jug Bogdana u Bačkoj Palanci na suncu izmerio više od 50 stepeni.

Slobodan je na suncu oko 16 časova u Ulici Svetozara Miletića izmerio 56 stepeni.

Slaviša je oko 15 časova na suncu, na čardi „Kod Šike“ izmerio 52 stepena.

Iz vrele Gajdobre nam se javila Branka, koja je merila temperaturu u Nevesinjskoj ulici. Njen termometar je na suncu došao do kraja i pokazivao 55 stepeni.

Jelena je danas u ulici Živojina Mišića u svom dvorištu na suncu izmerila 55 stepeni.

Javio nam se i Dušan iz Silbaša koji je na suncu oko 14 časova izmerio fascinantnih 55 stepeni celzijusovih.

SPREMITE SE NA „PAKAO“! Sutra 42 stepena, a u nedelju nas OČEKUJE NEVREME!

U Srbiji će do kraja sedmice biti veoma toplo s maksimalnom temperaturom od 37 do 42 stepena, a od ponedeljka se očekuje kratko osveženje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Na snazi je i dalje upozorenje na visoke temperature, saopštio je RHMZ, a u nedelju se ponegde očekuju kratkotrajne vremenske nepogode.

U pojedinim mestima u Srbiji sutra se očekuje i do 42 stepena.

I u Bačkoj Palanci će sutra biti sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura biće oko 24 stepena, a najviša oko 40. Duvaće slab vetar, promenljivog smera.

U nedelju će veći deo dana pretežno sunčano i veoma toplo. Najviša temperatura biće od 36 do 42 stepena. Uveče i tokom noći ka ponedeljku očekuje se osveženje, mestimično s pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na severu i zapadu Srbije. Moguća je lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda s gradom i olujnim vetrom.

U ponedeljak se očekuje oblačno vreme, a već od utorka se nastavlja tropski talas.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here