Ambicije usmerene ka opstanku

1180

PARAGE: Veliki uspeh su ostvarili fudbaleri „Budućnosti“ iz Paraga koji su se ipak našli u područnoj ligi Sombor. Naime, nakon neuspeha u baražu sa „Crvenkom“, Parožanima se
ukazala šansa, s obzirom na to da je „Terekveš“ iz Svilojeva odustao od takmičenja u PFL. Ekipa iz Paraga je to oberučke prihvatila pa će se od sredine avgusta takmičiti u područnoj ligi.

Po rečima člana uprave kluba Nadeta Marića, Parožani su pripreme počeli tek 30. jula, a
naš sagovornik objašnjava razloge kasnog početka priprema.

– Počeli smo pripreme tako kasno jer smo mislili da ćemo igrati u Prvom razredu, ali nam
se u međuvremenu ukazala šansa da igramo u višem rangu što smo i prihvatili. Malo smo u zakašnjenju sa radom, pre svega u smislu fizičke spreme igrača, ali se nadamo da će to sve biti u redu, kaže Nade Marić.

U letnjoj pauzi je došlo do određenih promena. Naime, ekipu će od sada kao trener voditi Zoran Marić. Kada je u pitanju igrački kadar, ekipu su ovog leta napustila sva četiri igrača iz Bačkog Dobrog Polja – Pejić, Tomčić, Kostić i Marković. Do sada su „Budućnost“ pojačali
Ponjević i još jedan štoper iz obrovačkog „Borca 46“, Kozomora iz „Krila Krajine“, Živić iz
mladenovljanske „Budućnosti“ i Gašić iz „Maglića“.

– Uz ostale igrače koji su nosili dres naše ekipe u prošloj sezoni, sada imamo na raspolaganju dvadesetak fudbalera. Što se tiče ambicija, s obziromda smo sa pripremama krenuli tri nedelje pred početak lige i da smo novajlije, cilj nam je opstanak u ligi. Ekipe iz naše opštine su trenutno spremnije, a ostali timovi u ligi su za nas nepoznanica. Zato ćemo šansu tražiti u utakmicama na svom terenu gde pružamo bolje partije, navodi Marić.

Parožani su dosta radili i na klupskoj infrastrukturi.

– Intenzivno smo radili na renoviranju obe svlačionice i kupatila, menja se ograda oko
igrališta, a stavljene su cevi u obližnji kanal koji nam je zadavao mnogo problema. Naime, lopta je upadala u njega, ali sada smo taj problem rešili. To nas je koštalo preko 4 miliona dinara, a veliku podršku u realizaciji ove investicije nam je pružio predsednik Opštine Branislav Šušnica, dodaje sekretar FK „Budućnost“ Nade Marić.

Do početka prvenstva područne lige Sombor, 20. avgusta, fudbaleri „Budućnosti“ će odigrati 3-4 prijateljske utakmice.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here