Bačka Palanka je bila domaćin Regati „Reka 2017.“

1460

BAČKA PALANKA: Turistička organizacija opštine Bačka Palanka zajedno sa Nautičkim klubom „Tikvara“ bila je domaćin pete po redu Regate „Reka“ u utorak, 01.08.2017. godine.

Ove godine u regati „Reka“ je učestvovalo više od 100 nautičara iz svih krajeva Srbije koji su za 14 dana savladali rutu dugu 500km od Starih Banovaca do Bezdana. Program regate obuhvata ukupno 12 opština i gradova tako da je Bačka Palanka imala priliku da bude domaćin s obzirom na Dunav, njegovo uređeno priobalje i jezero Tikvaru gde se i nalazi privezište istoimenog Nautičkog kluba.

Učesnici regate su u popodnevnim časovima uplovili u Tikvaru i nakon kraćeg predaha ručali u Slovačkom domu gde su mogli da se opuste, osveže i uživaju u specijalitetima našeg kraja. Nakon ručka svi zainteresovani su imali priliku da obiđu Čelarevo gde su posetili velelepni park i dvorac Dunđerskih iz 19. veka. Ono što je svakako obradovalo naše goste je poseta Muzeju piva gde su, osim u obilasku Muzeja, mogli da uživaju i u degustaciji piva. Nakon izleta u Čelarevu nautičari su svoje druženje nastavili na Tikvari gde su prenoćili i sutradan svoju plovidbu nastavili putem Novog Sela.

Gostima smo poželeli mirnu vodu i lepo vreme sa željom da nam i sledeće godine dođu u još većem broju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here