Narandžić i Perić – Majkić i Đurković: najbolji u odbojci na pesku

1112

BAČKA PALANKA: Klub odbojke na pesku BP Volej iz Bačke Palanke četvrtu godinu za redom gradu na levoj obali Dunava daruje turnir u odbojci na pesku.

U konkurenciji je bilo 25 dvočlanih ekipa iz Novog Sada i Bačke Palanke. Odigrano je 50 mečeva, a veliki neprijatelj svim akterima bila je nesnosna vrelina vazduha i peska. Svi takmičari zaslužuju pohvale zato što su igrali po takvoj vrućini, a nepovoljna vremenska situacija uticala je na nešto slabiju posetu u odnosu na prošle turnire,

Nadmetanja su održana u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvog dana takmičili su se seniori. Zlatne medalje osvojili su Marko Narandžić i Pavle Perić, srebrne Vuk Todorović i Stevan Simić, a bronzane Nikola Peković i Miloš Đorđević. Njih šestorica prvotimci su novosadske Vojvodine NS Seme, a svim okršajima prisustvovao je i njihov trener Nedžad Osmankač, koji je zadovoljan nivoom prikazane igre i naročito zalaganjem svih aktera.

Drugog dana takmičile su se 17 ženskih ekipa u tri uzrasne kategorije. Među seniorkama pobednice su Milica Majkić i Tijana Đurković (Bačka Palanka), drugo mesto zauzele su Teodora Joldić i Angelina Slankamenac (Novi Sad), a treće Marija Grubiša i Ana Gavrančić (Novi Sad). Kod pionirki (2003 god.) najuspešnije su bile Miona Dimitrić i Nevena Kolbas, drugo mesto zaposele su Ivana Budisavljević i Mona Zorić, a treće Mara Lažetić i Nađa Paroški iz Bačke Palanke. U nadigravanju mlađih pionirki (2005. godište) neprikosnovene su bile Vera Vasić i Luna Bogunović, drugu poziciju zauzele su Jelena Štrbac i Andres Paroški, a Jovani Turi i Anastasiji Janjić pripalo je treće mesto.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here