FEP: Prijavite se na radionice (PROGRAM)

0
1744

I ove godine će biti održan, već tradicionalni Festival Ekološkog pozorišta za decu i mlade od 18. do 20. avgusta u Bačkoj Palanci na Čardi Florida. Radionice su raznolike i veoma poučne, a namenjene su deci i odraslima, tako da cela porodica na ovom festivalu ima mogućnost da kvalitetno i lepo provede vreme.


FESTIVALSKO STVARALAŠTVO

Pročitajte kompletni program Festivala, kliknite OVDE

Radionice

1. Dramska radionica “Čudna šuma” poziva sve mališane da dođu da zajedno maštamo zatvorenim, ali i otvorenim očima. Kroz dramske vežbe sa posebnim akcentom na govor tela, ritam i kvalitet pokreta i kreiranje zvuka putem glasa, cilj nam je da oslušnemo i zamislimo kako to izgleda i zvuči Čudna šuma. Radionicu vode Nikolina Spasić, dipl. master glumica i Milan Novaković, dipl. master glumac.

Trodnevna radionica (pet-ned, 10-12č), za uzrast od 4 do 6 godina

2. Na radionici “Slikanje zvukom” bavićemo se prikupljanjem zvučnog sadržaja u prirodi. Učesnici će se upoznati i proći kroz proces i tehnike snimanja zvuka u prirodi.  Radionicu vodi Nikola Malogajski, diplomirani snimatelj i dizajner zvuka.

Dvodnevna radionica (pet-sub, 16č-18č), za uzrast od 7 godina i starije.

3. Pokrenite telo i glas i samo ovim instrumentima stvarajte muziku! Na radionici body percussion-a “Telo kao instrument” razvijamo telo kao instrument, a glas kao izražajno sredstvo pri govoru i pevanju. Stvorićemo pravi plesni orkestar. Radionicu vode Marko Dinjaški, muzičar i osnivač dečije body percussion grupe „Detlići“, i Ana Vrbaški, osnivač multimedijalne grupe Alice in WonderBand..

Dvodnevna radionica (pet-sub, 10-12č), za uzrast od 7 do 13 godina

4. Kroz trodnevnu radionicu “Joga za decu” ćemo se upoznati bolje sa našim telom i uskladiti i osvestiti svoj unutrašnji prostor i disanje. Radionicu vodi Ana Vrbaški i Danijela Atlija, joga instruktorke.

Trodnevna radionica (pet-ned, 10-12č), za decu (7-13) i roditelje

5. Na radionici “Zaljubi se, zaludi se” će u fokusu biti teme zaljubljenosti, ljubavi i zabluda koje imamo povodom partnerskih relacija. Kroz kreativan i praktičan rad učesnici će imati priliku da se upoznaju sa principima konstruktivnih razmišljanja, osećanja i ponašanja – kako biti konstruktivno zaljubljen, a ne samo zaluđen. Radionicu vode Jana Kukić i Svetlana Marčeta, psiholozi i sertifikovani treneri koji se bave razvojem, i motivisanjem drugih.

Dvodnevna radionica (pet-sub, 17-19č), za uzrast od 15 godina i starije

6. Šta se sve može sa plastičnim čepovima i malo mašte otkriva radionica “Eko 3D igračke”, koju vode Stanislava Grubor, master učitelj i predsednik centra za razvoj i unapređenje obrazovanja Poletarac, i Vesna Lukić, diplomirani kostimograf.

Jednodnevna radionica (sub, 11č), za uzrast od 4 do 14 godina

8. Kamišibai (kami = papir, shibai = igra) je vrsta japanskog uličnog pripovednog pozorišta gde se priča dočarava uz pomoć ilustrovanih tabli koje prikazuju scene iz priče. Na ekološkoj radionici kamišibai pozorišta, pomoću ove tehnike, zajedno ćemo proputovati kroz priču iz knjige za decu „Kako spasiti drvo“ Stanke Brdar. Radionicu vode Marija Krstić, reditelj, i Darko Stojkov, slikar.

Trodnevna radionica (pet-ned, 10-12č), za uzrast od 5 do 12 godina

9. Radionica “Dete nije grana nego drvo za sebe” je namenjena svima koji su zainteresovani za upoznavanje sa dečijim pravima, sa naglaskom na prevenciji od (seksualnog) zlostavljanja u porodičnim i partnerskim odnosima, kao i efektima i posledicama istih po ličnost I budućnost deteta. Radionicu vodi Aleksandra Plavšić, profesor biologije i vršnjački edukator.

Trodnevna radionica (pet-ned, 10-12č), za uzrast od 15 godina i starije


10. Dođite na radionicu da saznate kako zajedno možemo napraviti proizvode za ličnu higijenu koji ne sadrže konzervanse, kozmetičke mirise i boje, na radionici “Kozmetika iz prirode“ koju vode osnivači Freya handmade kozmetike, Slađana Kekezović, doktorant biohemijskih nauka,  i Jovana Ilić, doktor medicine.

Jednodnevna radionica (sub, 10č), za uzrast od 14 godina i starije

11. Na ekološko-edukativnoj radionici “Oživimo šišarke” deca će se upoznati sa šišaricama različitih vrsta četinara i udahnuti im život. Cilj radionice je da se kroz zabavu približimo prirodi i šumi. Radionicu vode zaposleni iz “Srbija Šume”.

Jednodnevna radionica (petak, 16č), za uzrast od 6 do 10 godina

12. Radionica “Približimo se prirodi” je edukativna radionica na kojoj ćemo se igrati i oslikavati poprečne preseke drveta, od kojih ćemo praviti različite ukrase. Radionicu vode zaposleni iz “Srbija Šume”.

Jednodnevna radionica (subota, 16č), za uzrast od 6 do 10 godina

13. Na radionici „Malo životinjsko carstvo“ polaznici će steći osnovne informacije o dizajnu animiranih likova, kao i o ulozi boja i oblika za izražavanje određenih osobina, a zatim, će proći kroz čitav proces dizajniranja karaktera za serijal animiranih basni „Malo životinjsko carstvo“. Voditelji radionice su Dragana Radanović i Marko Šovljanski, animatori i dizajneri vizuelnih efekata.

Jednodnevna radionica (nedelja, 10č), za uzrast od 4 do 10 godina

Za sve posetioce obezbeđen je besplatan prevoz na festival, i sjajan provod za celu porodicu

MAPA I RED VOŽNJE:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here