Crvena Zvezda – Bačka 3:1 (VIDEO)

797

BEOGRAD: Stadion: “Rajko Mitić”. Gledalaca: 12.400. Sudija: Petar Piper (Čačak) 6,5.

Strelci: Pešić u 38, Frimpong u 54. i Račić u 86. za Crvenu zvezdu, a Čeković u 82. minutu za Bačku. Stadion: “Rajko Mitić”. Gledalaca: 12.400. Sudija: Petar Piper (Čačak) 6,5.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić 7, Frimpong 6,5, Babić 6,5, Anđelković 7 – Račić 7 (od 87. Kanga -), Milijaš 7 – Adžić 6,5 (od 72. Radonjić -), Rikardinjo 6, Milić 6,5 (od 76. L. Ilić -) – Pešić 7,5.

BAČKA: Jevrić 6,5 – Nikolić 5 (od 46. Mićić 5,5), N. Ilić 6, M. Živković 5,5, Klisura 5,5, Varga 6 – Spremo 6,5, Makarić 6 (od 73. Ivković -), Trivunović 6, Luković 5,5 – Račić 5,5 (od 63. Čeković 6).


Aleksandar Pešić, golgeter crveno-belih je petim golom u šampionatu otvorio Bačku koju je do tog 38. minuta odlično branio jedan od najmlađih golmana u ligi Nemanja Jevrić. Ipak, posle kornera Nenada Milijaša, Miloš Živković nije uspeo da spreči Pešića da kolenom prosledi loptu u mrežu. Potpuno izmenjen sastav domaćina, samo sa standardnim golmanom Milanom Borjanom na golu, igrao je rastrzano u prvih 20 minuta, ali zatim dodao gas iako je teren bio prava kaljuga. Centralna figura u prvom delu bio je golman Jevrić koji je zaustavio padom u noge Pešića, pa zatim odbranio tri jaka udarca Milijaša, Milića i Pešića, a bio veoma siguran prilikom brojnih centaršuteva. Bačka se dobro branila, pokašavala je iz kontri a jednu je “dva na jedan” upropastio veoma zapaženi Milan Spremo kad nije uspeo da pored Gobeljića uposli Račića.

Brzo je Zvezda rešila sve dileme oko pobednika iako je Bačka baš pre primljenog gola izvela nekoliko opasnijih prekida. Ponovo je korner izveo Nenad Milijaš, a Abraham Frimpong, koji nije do tada bio baš ubedljiv, odbijenu loptu od stative je smestio u mrežu. Mogla je Zvezda ubedljivije da slavi, a razlog što nije je loš teren i pomalo želja da se odigra atraktivnije za publiku pa se u tome i preterivalo. Gol Čekovića iskosa je naterao crveno-bele da opet pojačaju tempo pa je usledio prvenac Uroša Račića, opet posle prekida Milijaša i prečke Pešića.

https://www.youtube.com/watch?v=9stNXzH9MKI

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here