Milan Mitrović, trener OFK Bačke: Nismo loši kao što tabela kaže

1976

Milan Mitrović, trener OFK Bačke, pamtiće gostovanje Crvenoj zvezdi

Zvezdaši mogu mirne duše da krenu ka Rusiji i sebi u lice kažu „mirna Bačka”, međutim, stara izreka apsolutno ne važi za goste crveno-belih prekjuče na našem najvećem stadionu. U taboru superligaša iz Bačke Palanke sve je isto kao pred gostovanje jednom od jedina dva predstavnika Srbije na evropskoj sceni – nula stoji u koloni osvojenih bodova.

– Remete nas negativni rezultati, imamo igru i primetno je da nismo uopšte tako loši kao što može da se zaključi pogledom u tabelu. Dolazili su i odlazili igrači tokom prvih kola, sada je došao novi šef stručnog štaba, očekujemo da odmah pošto Zvezdan Milošević zvanično preuzme vođenje ekipe započne i nova serija OFK Bačke, uspešna. Biće bolje, u to se svi nadamo, lošije ne može, ipak – rezonuje Milan Mitrović, vođa tima ispred klupe Bačke u nedeljnom popodnevu na stadionu „Rajko Mitić”.

Lista oporavljenih fudbalera je sve duža i taj podatak raduje nekadašnjeg defanzivca Čukaričkog, Radničkog iz Šida i još nekoliko klubova, prvog stručnjaka na klupama Šiđana, Mitrovčana…

– Kadrovska slika je sve lepša, još da nam rezultati budu povoljniji! Ostaće mi u trajnom sećanju da sam zvanično predvodio ekipu Bačke protiv velikog rivala, na njegovom stadionu, a to je velika stvar za svakog trenera. Za mene, konkretno, ostaje minula utakmica kao posebna u životu. Posle prespavane noći stekao se utisak da se nismo obrukali, primili smo sva tri gola posle prekida igre. Uvukao se strah u tim, malo i nervoza, šta da se radi…

Nemanja Jevrić, mladi golman, branio je dobro na golu Palančana, odolevao sve do 38. minuta i pogotka Aleksandra Pešića.

– Sa nekoliko uspešnih intervencija pokazao je da može da izraste u dobrog golmana. Jedino se od njega očekuje rad i samo rad, tako se talenat najlakše pokazuje, a vrednosti dokažu. Nešto drugo nas muči, igramo non-stop pod psihološkim pritiskom, za bolji položaj na tabeli nedostaje nam, dakle, pobeda. Sve bi promenila, vratila bi uzdrmano samopuzdanje.

Nova lica upoznavaće iz dana u dan i Zvezdan Milošević, drugi šef struke Bačke ove godine u eliti.

– Izaći ćemo u sledećoj utakmici na našem terenu u osveženom sastavu, sa Spremom (Vojvodina), Živkovićem (Radnički, Niš) i Bašanovićem (Spartak ŽK). Moraće sunce da zasija malo i pored Dunava, da i nama najzad krene. Biće radosti, a mesta za brige nema – rekao je Milan Mitrović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here