Zvuk „Gajdi“ u Vrnjačkoj Banji

1381

VRNJAČKA BANJA: Vojvođanski narodni orkestar „Gajde“ iz Bačke Palanke gostovao je u Vrnjačkoj Banji od 10. do 13. avgusta ove godine. Održali su večernji koncert ispred čuvenog Vrapca – simbola i najposećenijeg mesta ovog banjskog lečilišta.

Iako koncert zvanično nije bio najavljen, to nije predstavljalo prepreku za masovnu posećenost domaćih i stranih gostiju koji su boravili u Vrnjačkoj Banji. Čim su se začuli prvi zvuci orkestra, reke ljudi su se slivale ka palanačkim muzičarima u znatiželji da vide šta se dešava. Nizao se vojvođanski repertoar uz zvonki glas gajdaša, instrumenti su dozivali svojim prelepim i nesvakidašnjim zvukom, dok je publika pevala, aplaudirala, igrala, snimala koncert, slikala se sa članovima orkestra i ostavljala po koju paru u prevrnuti šešir…

Koncert se završio uz gromoglasan aplauz i mnogo pitanja: odakle su ovi mladi ljudi, zašto logo Calsberg, gde je Pivara Čelarevo, kako doći do ponude Turističke organizacije opštine Bačka Palanka … ? Članovi orkestra su strpljivo odgovarali, objašnjavali, pričali o Dunavu i ravnici, delili flajere o Projektu i ponudi naše opštine, pozivali da gosti dođu i sami se uvere u lepote koje nudi „naša Palanka“.

Sve lepo i pohvalno što su pokazali i ostavili u Vrnjačkoj Banji, ostvarili su zahvaljujući Fondaciji Calsberg i Dunđerski kroz dobijeni Projekat u oblasti očuvanja kulturne baštine Vojvodine. Pomoć i razumevanje došla je i od strane Lokalne samouprave Bačka Palanka kao i Turističke organizacije opštine. Svima njima Vojođanski narodni orkestar „Gajde“ se zahvaljuje uz konstataciju da su bili pravi promoteri Calsberga i dostojni predstavnici Opštine Bačka Palanka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here