Šarac doneo bod Bačkoj (VIDEO)

1844

Zemun – Bačka 1:1 (1:0)

ZEMUN: Stadion gradski, gledlaca: 1500. Sudija: Šegrt (Beograd), strelci: Lasickas u 37. za Zemun,a Šarac u 89. minutu za Bačku. Žuti kartoni: uković (Zemun), Jevrić, Živković, Klisura, Bašanović (Bačka).

ZEMUN: Ostojić 6, Božović 6, Vuković 6, Bubanja 6, Vučić 6, Luković, 6, Kiso 6(Đalović), Lasickas 7(Dala Vale), Asani 7(Beljić), Dimić 6, Lečić 7.

BAČKA: Jevrić 7, Nikolić 5, Bašanović 6, Klisura 6, Živković 6, Bjeloš 6, Spremo 6, Balabanović 5(Mićić), Trivunović 6, Luković 6 (Šarac 6), Čeković 6 (Makarić 6).

STRELCI: 1:0 Lasickas u 37, 1:1 Šarac u 89. minutu.

Na kraju, u sudijskoj nadoknadi Palančani su mogli do sva tri, ali su intervencije Srđana Ostojića uticale da „zelno-plavi“ izbegnu poraz.

Domaćin je krenuo agresivno od prvog minuta i zapretio već u 9. minutu. Dimić je ukrao loptu Bjelošu, udario lažnjak nadomak šesnaesterca i slabo šutirao u završnici. Na isteku 18. minutu Lasickas je povukao kontru i uposlio Lečića koji je utrčao sa krila, ali mu je Litvanac dao prebrz pas i šansa je propala. Preslikana situacija viđena je 120 sekundi kasnije: Lasickas je našao Lečića, golman Jevrić je istrčavanjem kratko odbranio, da bi se lopta opet odbila fudbalerima Zemuna odbrana Bačke je intervenisala i šansa je propala. Nekoliko trenutaka kasnije došlo je do koškanja Vučića i Sprema, ali sudija Šegrt je odreagovao i smirio situaciju, a zatim poslao igrače na osveženje zbog velike vrućine. U 32. minutu, posle kornera Lasickasa, nije bilo igrača u zeleno-plavim dresovima da odreaguju, a već u narednom napadu Vučićev šut sa distance završio je u Jevrićevom naručju. Oduševljenje na stadionu u 37. minutu. Litvanac je nanizao četiri igrača od sredine terena do šesnaesterca, odlučio da sam završi solo akciju i majstorski pogodio za vođstvo Zemunaca. U finišu poluvremena Bačka je prvi put zapretila a Ostojić je bio na mestu, da bi nedugo zatim posle faula nad Vučićem napadač Lečić pored živog zida poslao loptu pored gola.

U nastavku Zemun je stao, što je protivnik iskoristio. Tome je kumovao i izlazak do tada zapaženog Lasickasa a gosti su u 89. minutu ipak stigli do boda. Posle centaršuta sa desne strane, Šarac je pored čuvara zahvatio loptu glavom, ona je prošla pored Ostojića i nekako se odmigoljila u mrežu. Smatrali su domaći da nije prešla gol-liniju međutim sudija Šegrt pokazao je na centar. Na kraju su Palančani mogli do sva tri boda, već u sledećem napadu Ostojić je odlično odreagovao da bi u 3. minutu nadoknade Mićićev šut po zemlji iskosa golman Zemuna nogom odbranio.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here