Zajedničko im je mladost i humanost

2149

BAČKA PALANKA: Ove nedelje redakciju Nedeljnih novina su posetili mnogi mališani koji su se priključili akciji „Čepom do osmeha“. Humanost im je zajednička vrlina. Neki nisu hteli pred kameru foto aparata, dok su drugi uz nagovor ipak pristajali.

Tako smo upoznali Dejanu Lačanski koja skuplja čepove odavno. Ovog puta donela ih je u redakciju.

– Ovo je lepa akcija, i ako pomogne bar jednoj osobi – dobro je, rekla nam je prilikom posete uz osmeh šestoipogodišnja Dejana, koja se tada radovala predstojećem polasku u školu.

Dejana Lačanski

I Đorđe Lovas, kad novine izađu već će zakoračiti u klupe prvog razreda, došao je u redakciju u pratnji bake Vesne. Njih dvoje su doneli čepove, koje je uglavnom Đorđe sakupljao.

– Čepove sam počeo sakupljati na nagovor vaspitačice Sneže. Sakupljam ih na raznim mestima. Kada popijem sokić, čep od flašice obavezno sačuvam. Do sada sam čepove nosio u vrtić, a kako u vrtić nisam išao tokom leta doneo sam ih ovde kod vas. Malu pomoć u sakupljanju čepova pružila mi je baka Vesna. Sigurno ću to i dalje raditi jer tako će mnogi drugari širom zemlje dobiti potrebna pomagala – izjavio je Đorđe Lovas.

Đorđe Lovas

Šestogodišnja je i Mina Reljić iz Čelareva bila gost redakcije. Donela je punu vreću čepova. I ona se na nagovor svoje vaspitačice Maje uključila u akciju.

– Tokom leta nisam išla u vrtić, ali nisam prestajala da ih skupljam. Pomoć mi pruža baka Milka i njene drugarice. Plastične čepove sam pronalazila na različitim mestima i stavljala ih u vreću, a sve sa sa ciljem da pomognem bolesnim drugarima. Nadam se da ću vas uskoro ponovo posetiti i da ću vam doneti još veću vreću – naglasila je ova simpatična devojčica, nakon kraćeg zadržavanja u redakciji.

Mina Reljić

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here