Kada trudnoća servira ideju za biznis

776

Tibba – praktična i moderna odeća za trudnice i dojilje

Jedan od najvećih izazova modernih žena jeste odabir garderobe u kojoj sjajno izgledaju ali se i dobro osećaju, a u trudnoći stvari se dodatno „komplikuju“. Kažu da se najbolje poslovne ideje najčešće rađaju iz prepoznavanja potreba „običnih“ ljudi. Tako je bilo i u slučaju mlade mame Milene Popović Živanović koja se u trudnoći suočila sa problemom mnogih budućih mama – šta obući kada stomak počne da pupi, a stara odeća postane tesna?

Nezadovoljna izborom garderobe namenjene trudnicama, koje često krase „šaljive“ aplikacije sa natpisom „Loading…“ i ilustracijama beba koje kao da izviruju iz stomaka, Milena je došla na ideju da kreira sopstvenu kolekciju modernih i praktičnih tunikica za trudnice i dojilje.

Tako je nastala – Tibba!

„Trudnoća i rođenje deteta su najveličanstveniji događaji u životu svake majke, pa je tako bilo i u mom slučaju. Željno sam čekala dolazak bebe na svet i nismo se ni muž ni ja previše osvrtali na komentare poput: naspavajte se dok još možete, putujte sto više sada jer kad beba dođe videćete – sve se menja. Istina je da se promeni mnogo toga, ali svakako ne mogu to okarakterisati kao da život prestaje rođenjem bebe. Pre bih rekla da počinje novo, uzbudljivo i ni malo dosadno životno razdoblje. Doduše, možda smo stvarno mogli malo više da se naspavamo (smeh). Što se ostalog tiče, trudimo se da i dalje uživamo u stvarima u kojima smo uživali i pre: već sa tri meseca beba Vuk je bio na svom prvom letovanju 1100 km daleko od Beograda. Svuda idemo sa njim. Isto tako, trudimo se da ne zapostavimo ni svoj društveni život. Organizacija i razumevanje partnera je bitan faktor u roditeljstvu”, objašnjava Milena. Ona dodaje da ideja za pokretanje linije garderobe za trudnice i mame koje doje nije proistekla iz želje za novim radnim mestom već iz sopstvene potrebe.

„Pošto na našem tržištu nisam uspela da pronađem odgovarajuću pristupačnu, a kvalitetnu i jednostavnu garderobu za period trudnoće i dojenja, rešila sam da preuzmem stvari u svoje ruke. Prvi model koji smo sašili bila je crno bela tunika za dojenje koja je pogodna za nošenje i za vreme trudnoće, ali i kada ceo taj period trudnoće i dojenja prođe. Meni i mojim drugaricama se veoma dopala tunika, pa sam onda nekako spontano poželela da se i drugim mamama ponudi specijalizovana, multifunkcionalna garderoba modernih krojeva koja je nosiva i kad najosetljiviji period u životu svake žene prođe. Srećna sam što sam uspela da uklopim moje dosadašnje radno iskustvo u novi posao i veoma sam ponosna što se Tibba dopada mnogim trudnicama, mamama, ali i tatama.“

Najveću podršku za celu ideju dobila je, kako kaže, od supruga ali i prijateljica koje su
trudne i koje su „muški” podnele desetočasovno fotkanje u studiju.
Simboličan naziv brenda „Tibba“; dao je suprug jer kako kaže, tako stomak zvuči
najslađe, a i podseća na trudnoću.

izvor: www.savrsena.com

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here