Nadmetanje u kuvanju lovačkog paprikaša

1020

PIVNICE: Nadmetanje u kuvanju lovačkoh paprikaša održalo se u nedelju 27. avgusta.

Popričali smo sa Stevicom Ćosićem, iz Udruženja penzionera koji nam je rekao da se tu radi o tradicionalnom takmičenju u kuvanju. Ekipe su se sastojale od osam članova. Organizator je obezbedio 3 kilograma mesa od divljači, drva za loženje, a učesnici opremu za kuvanje i začine. Organizator je bilo Lovačko društvo ,,Fazan“ Pivnice, gde je predsednik Stevan Durgala.

„Udrženje penzionera već duži period učestvuje na ovoj manifestaciji, a ove godine su bili čak sa tri ekipe od kojih je jedna osvojila treće mesto, kuvar je bio Miladinov Marinko i dr. Milec Josip. Bile su tri nagrade, a tu su bili pehari i diplome. Sve ekipe, koje su učestvovale su dobile zahvalnice. Prvo mesto je osvojila ekipa iz Kulpina, drugo pivnička ekipa sa kuvarom Mihajlon Imrekom. Pobednika je proglasio Milanko Doroški“, izjavio je Stevica Ćosić.

Stevica Ćosić je dodao i da nemaju primedbi na organizaciju i poželeo je da svake godine bude ovakvo bogato dešavanje, da se ljudi što više druže i da je to jedini način da se približe jedni drugima.

Bilo je 15 kotlića, nadmetanje se se održalo u krugu Lovačkog doma. Posećenost je bila velika. Bili su učesnici i gosti i iz okolnih sela – Kulpina, Tovariševa, Paraga, Silbaša, Despotova, mahom članovi lovačkih društava.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here