Maksim Buculjević: Predstavljao Srbiju, ali i Palanku

Odbojkašu Maksimu Buculjeviću upriličen prijem u skupštinskoj sali

1945

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju, na Evropskom prvenstvu koje je prošle nedelje okončano u Poljskoj. Jedan od članova srpskog državnog tima je i Palančanin Maksim Maksa Buculjević.


Buculjević je prve odbojkaške korake načinio u bačkopalanačkom „Merkuru“, a kasnije su ga sportski putevi odveli u novosadsku Vojvodinu, beogradsku Crvenu zvezdu i ljubljanski ACH-a.

Povodom osvajanja bronzanog odličja,Buculjevića je u maloj sali Skupštine opštine primio Mita Lačanski, a tom prilikom mu je uručen i poklon. Na prijemu su bili prisutni Maja Pilipović, rukovodilac odeljenja za finansije i Darko Božović, direktor Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“, kao i Maksin deda Leonardo Nemet.

„Velika mi je čast i zadovoljstvošto sam primio našeg sugrađanina Maksima Buculjevića, člana državne reprezentacije Srbije koja je na proteklom prvenstvu Evrope osvojila bronzanu medalju. Buculjević je na najlepši mogući način potvrdio da je Bačka Palanka grad sporta, ali i vrhunskih sportista. Svi oni kao što to radi i Maksim, prenose ime Bačke Palanke širom sveta. Moja iskrena želja je da Buculjević nastavi svoj uspešan sportski put. Na taj način će još lepše i još bolje prezentovati njegovu i našu Bačku Palanku, ali i državu u kojoj živi. Nakon našeg današnjeg susreta, uveren sam da će naš sledeći susret biti sa sjajnijom medaljom“, istakao je na prijemu Mita Lačanski, predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka.

„Drago nam je kada neko iz sredine iz koje smo potekli uoči naša nastojanja da na najlepši mogući način predstavimo svoju zemlju i na bilo koji način nam oda priznanje. Izuzetan je osećaj, kada primetite da se neko ponosi sa vama. Taj osećaj i to poštovanje daju nam snagu, da i u budućnosti nastavimo da radimo još više i još bolje, sa ciljem ostvarenja još boljih rezultata. Odbojku sam zavoleo uz pomoć ljudi koji su bili veliki zaljubljenici u ovaj sport, a uz to su umeli da to što vole prenesu na druge. Onako kako su nekada određene osobe uticale na mene da zavolim sport, i ja ću pokušati da utičem na najmlađe da ga i oni zavole, bez obzira da li je u pitanju odbojka, košarka, fudbal, rukomet“, rekao je Maksim Buculjević.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here