Maksim Buculjević: Putokaz ka novim uspesima

Njegov prvi klub bio je Merkur iz Bačke Palanke

2881

Već punih 17 leta Maksim Buculjević (26) intenzivno se druži s odbojkaškom loptom. Njegov prvi klub bio je Merkur iz Bačke Palanke, a prvi trener Stevan Nikolajević, bivši odbojkaš bačkopalanačkog kluba.

Od dečačkih dana, Maksim je iskazivao vanserijski talenat, pa je bio član praktično svih reprezentativnih selekcija naše zemlje, sve do seniorskog tima. Nastupajući za „Orlove“ na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Poljskoj, stigao je do bronzane medalje, još jednom potvrđujući da je u njemu teče krv obogaćena plemenitim, odbojkaškim genom.

„Moj brat blizanac, Mario i ja, kao devetogodišnji dečaci, počeli smo da treniramo u Merkuru. U matičnom klubu smo se zadržali šest godina, a posle toga smo prešli u Vojvodinu, gde smo odigrali dve sezone. Iz Novog Sada smo se preselili u Crvenu Zvezdu i među beogradskim crveno-belima proveo sam devet nezaboravnih godina, dok je Mario posle četiri leta napustio klub. U toku prethodne sezone nosio sam dres Ljubljane, najtrofejnijeg kluba u Sloveniji“, počeo je Maksim Buculjević svoje pripovedanje.

U međuvremenu postao je vlasnik zavidnog broja trofeja, kako klupskih, tako i reprezentativnih.

„Najviše trofeja osvojio sam kao tehničar Crvene Zvezde, s kojom sam bio petostruki uzastopni šampion Srbije, četiri puta osvajač nacionalnog Kupa i u četiri navrata pobednik Superkupa Srbije. U minuloj sezoni, noseći dres Ljubljane, prigrlio sam pehar šampiona Slovenije, kao i prvaka MEVZA lige. Verujem da ću uskoro ponovo promeniti klupske boje, ali o tom-potom“.

Nije mala niska Maksimovih reprezentativnih medalja. Naprotiv.

„S kadetskom selekcijom Srbije osvojio sam bronzu na Evropskom i srebro na Svetskom šampionatu, a s omladinskom reprezentacijom postao sam vlasnik bronze na Evropskom i bronze na Svetskom prvenstvu. Tu je i pet kolajni s Balkanskih šampionata“.

Rekosmo da se nedavno, na seniorskom prvenstvu u Poljskoj, Buculjević okitio bronzanim odličjem, obogativši vlastitu riznicu medalja.

„Medalja iz Poljske mi je najdraža! Uz ponos i sreću što smo do nje stigli, ona je nama, reprezentativcima, istvoremeno i putokaz za sva naša internacionalna takmičenja u 2018. godini, a to su Svetska liga i Svetski šampionat u Italiji i Bugarskoj. Naravno i na tim takmičenjima naš cilj će da bude identičan – osvajanje jedne od medalja. Uostalom, to i predstavlja vrednost, odnosno potvrdu veličine i snage srpske odbojke“, dodao je Maksim Buculjević.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here