Najtraženiji poslovi koje možete raditi od kuće

Ovi poslovi će vam doneti zaradu dok sedite kod kuće

1043

Dok je u Srbiji teško pronaći posao, na internetu ga ima sve više

Nije važno odakle ste dok god imate internet konekciju i veštine koje su tražene. Evo koji su to najtraženiji poslovi koje možete raditi onlajn.

1. Freelance pisanje

Danas, više nego ikad, postoji potreba za freelance piscima u oblasti kreativnog pisanja, pisanja članaka i sadržaja za sajtove, reklame i reklamni materijal. Mnoge kompanije zapošljavaju isključivo freelancere koji će pisati za konkretne projekte, dok neke, i pored stalno zaposlenih pisaca, periodično angažuju dodatne saradnike.

Iskustvo može biti poželjno ali ne i presudno, jer ono što vam je zaista potrebno da biste se ostvarili kao freelance pisac jeste volja, da umete lepo da pišete i imate ideju kako da ponudite novi pristup uobičajenim događajima i uslugama.

2. Virtuelni asistent

U eri tehnologije i interneta, sve više kompanija bira da sarađuje na virtuelnom nivou. Tako je i potražnja za asistentima koji će od kuće obavljati administrativne zadatke povećana, a iako rade u virtuelnom svetu, njihov posao je i te kako realan.

Virtuelni asistenti u opisu posla imaju obavljanje poslovne prepiske, odgovaranje na mejlove, vođenje evidencije posla, pravljenje raznovrsnih rasporeda i drugo. Sve što vam je potrebno za ovaj posao jeste da budete dobro organizovani, pedantni i ljubazni u komunikaciji sa saradnicima.

3. Web dizajner

Danas retko da postoji biznis koji ne možete pronaći na internetu, pa tako svaka firma, mala ili velika, ima svoj sajt. Kada je sajt funkcionalan i vizuelno privlačan, posetioci će provesti više vremena na njemu, te će se i šanse da se posetilac odluči na podršku brendu ili kupovinu proizvoda povećati.

Upravo zbog ogromne potražnje za kreiranjem i unapređivanjem sajtova, i važnosti komunikacije sa klijentima putem sajta, današnji web dizajneri imaju posla na pretek. Za bavljenje web dizajnom neophodno da znate da radite u HTML-u i CSS-u za šta možete da se usavršite i za manje od godinu dana.

4. Menadžer društvenih mreža

Kao i u slučaju sajtova, danas je nezamislivo da postoji biznis koji svoje poslovanje ne predstavlja na društvenim mrežama. Međutim, ne iskorišćavaju svi potencijal socijalnih platformi na pravi način, zbog čega su na ceni upravo menadžeri socijalnih mreža, ili popularno social media manager.

Oni su ti koji pomažu da se određeni biznis razvije, povećavajući krug klijenata uz pomoć svog tajnog oružja – društvenih mreža. Da biste bili uspešni kao menadžer socijalnih mreža, potrebno je da budete komunikativni, inovativni, da znate na koji način funkcionišu društvene platforme i kako da kreirate zanimljiv sadržaj koji će izazvati najviše interakcija.

5. Kreator video-klipova

Video kao forma izražavanja i oglašavanja polako preuzima prevlast u svim kanalima komunikacije, što možete i videti gde god se okrenete: na društvenim mrežama, onlajn magazinima, vlogovima itd. Sve se danas snima, zbog čega je kreiranje kvalitetnog i zanimljivog video-materijala jedno od najtraženijih i najplaćenijih poslova.

Video-produkcija zahteva poznavanje savremenih metoda snimanja i montaže, a do profesionalnog nivoa znanja možete stići i za nekoliko meseci. Ovakav angažman često zahteva i putovanja, te je je idealan za avanturiste koji ne vole konstantno da borave na istom mestu.

Pogledaj: Zbogom šefovi i fiksno radno vreme

Virtuelni svet je sve stvarniji

Sa ekspanzijom interneta u svim delovima sveta menjaju se i uslovi za rad, te postojeći biznisi da bi opstali moraju da prilagode svoje poslovanje onlajn trendovima, što rezultira i brojnim novim radnim mestima.

Sa velikom potražnjom za stručnim ljudima i brisanjem granica poslovanja idu i visoke zarade, mogućnost rada od kuće i fleksibilno radno vreme.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here