Posledice nevremena u Vojvodini (FOTO)

4047

Olujno nevreme rušilo drveće i krovove, ima povređenih

ZRENJANIN, NOVI SAD, RUMA, BAČKA PALANKA, SREMSKA MITROVICA: Jaka oluja i nevreme zahvatili su Srbiju danas poslepodne, a u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i drugim delovima Vojvodine olujni vetar pričinio je materijalnu štetu na objektima i usevima, nekoliko osoba je lakše povređeno, a među njima i jedan petogodišnji dečak, nakon što mu je pala grana na glavu.

Takođe, jedan muškarac u Zrenjaninu je povređe kada se drvo obrušilo na njega. On je sa povredom glave i abdomena prevezen u Urgentni centar. Ispitivanje njegovog stanja je u toku.

Jak vetar je pustošio gradove, rušio drveće, konstrukcije krovova, mobilijar i inventar lokala. Našoj redakciji javljali su se građani iz raznih delova Vojvodine obaveštavajući nas o nanetoj materijalnoj šteti. Vetar je nosio stolice i suncobrane, a o njegovoj jačini svedoče prevrnuti kontejneri, podignuti krovovi i srušena stabla.

Nevreme je prošlo, a u toku je raščišćavanje terena.

Nevreme koje je zahvatilo Srem između 13 i 14 časova donelo je olujni vetar koji je načinio značajnu materijalnu štetu: polomljena i izvrnuta stabla i bandere, podignuti krovovi na kućama i drugim objektima. Zbog stabala koja su pala na kolovoz, zatvoren je put Ruma – Buđanovci.

U Rumi snažan veter je lomio drveće, delovi grada su bez struje, Železniča ulica je zatvorena za saobraćaj, a pojavio se i problem sa pritiskom u gradskom vodovodu. Zavod za zapošljavanje je ostao bez krova.

Nevreme – Ruma
Nevreme je počelo oko 14 sati i za 15-ak minuta oboren je veliki broj stabala drveća. U takozvanom Malom parku gotovo nijedno drvo nije ostalo čitavo.
Nevreme – Ruma

Sa kotobanja obližnjih sela leteli su krovovi.

Nakon sat vremena zatišja, ponovo je počela grmljavina i kiša.

u Inđiji su stradali krovovi brojnih kuća, a u staropazovačkoj opštini su, kako javljaju naši dopisnici, najgore prošla sela Golubinci i Ljukovo.

Vetar lomio je drveće i krovove u S.Pazovi

Veliko nevreme je pogodilo i opštinu Stara Pazova, trajalo je oko pola sata i pričinilo veliku štetu.

Nevreme – Stara Pazova

Jak vetar lomio je drveće i krovove na kućama, čupao saobraćajne znakove, kidao žice i rušio bandere kao i pojedine bilborde pored puta.

Delovi opštine su trenutno bez struje, a saobraćaj na lokalnim putevima se odvija nesmetano zahvaljujući radnicima JKP „Čistoća“, koji su na terenu i otklanjaju slomljene grane i srušena drveća pored puteva. Građani se za pomoć mogu obratiti JKP „Čistoća“ na telefon: 064/ 455-035 i 310-150.

Nevreme – Ruma
Olujni vetar lomio je grane platana i zaustavio saobraćaj u izuzetno prometnoj ulici Braće Ribnikara u Bačkoj Palanci.
Nevreme – Ruma
Na sreću, niko od građana koji su se u trenutku jakog nevremena našli na putu nije povređen.

Iz Elektrodostribucije u Bačkoj Palanci potvrdili su za RTV, da u tom delu grada nije dolazilo do prekida u isporuci električne energije, iako je deo polomljenog platana ostao zakačen za elektroinstalacije.

Nevreme – Bačka Palanka
Slično je bilo i u delovima Bačke,  nevreme pustošilo i ulice Novog Sada. U Šapcu je vetar odneo krov zgrade.

U roku od samo desetak minuta nebo nad Novim Sadom i Beogradom se potpuno smračilo i počeo je da duva izuzetno jak vetar koji je nosio sve pred sobom.

Prema snimcima sa društvenih mreža, oluja je prevrtala kontejnere i čupala drveće.

Nevreme – Stara Pazova
Na naplatnoj rampi Vrčin, vetar nalik tornadu nosio je čak i kontejnere, a na Novom Beogradu je iščupao stablo iz korena.

BG: U nevremenu povređeno dete i još dve osobe

Tokom današnje oluje u Beogradu, u naselju Borča, povređeno je dete starosti pet godina, nakon što mu je pala grana na glavu.

Nezgoda se dogodila u ulici Braće Rajt, a dete je prevezeno u Urgentni centar i nije gubilo svest, rekla je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima, u Cvijićevoj ulici u Zemunu, lakše je povređen muškarac, nakon što mu je, takođe, grana pala na glavu.

U opštini Novi Beograd jedna osoba je pretrpela lakše povrede, nakon što mu je kapija pala na leđa, rekla je Macura.

SM: Oluja oduvala krst sa Sabornog hrama

Kako javlja dopisnik Radio-televizije Vojvodine iz Sremske Mitrovice, olujni vetar naneo je veliku štetu na privatnim i javnim objektima na čitavom gradskom području. U fruškogorskim selima ulicama su tekle reke, drva su čupana iz korena, krovovi su leteli u Laćarku…

Prema informacijama sa terena, a prenose lokalni mediji, u nekim selima olujni vetar je nosio čak i manje domaće životinje i kućne ljubimce.

Nevreme – Sremska Mitrovica

U Sremskoj Mitrovici vetar je odneo krst sa Sabornog hrama Svetog Dimitrija, delove krovova na objektima Žitoprometa, uništena je brojna saobraćajna signalizacija, izlomljene grane po drvoredima, na više privatnih stambenih objekata stradali su crepovi…

Sve raspoložive ekipa komunalaca su izašle na teren i rade na saniranju štete u gradu.

Nevreme se premešta na istok

RHMZ izdao je i hitno upozorenje prema kome će se u narednih sat vremena preko Banata, Beograda i zapadne Srbije premeštati frontalna zona dalje na istok uslovljavajući ponegde jak i olujni vetar.

Kiša, pljuskovi, grmljavina i jaki olujni vetar već prave ozbiljne probleme u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini“, prenose mediji.

U ovom času preko Bosne i Hercegovine i istočnih predela Hrvatske, odnosno Slavonije, premešta se snažan oblačni sistem sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i jakim olujama. Ovaj sistem premešta se dalje na istok i sve više se približava Srbiji“, rekao je meteorolog Đorde Đurić i istakao da će nevreme uskoro zahvatiti delove Srbije, naveo je Srpski telegraf

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here