Pronađena tela još dvoje dece stradalih u Vajskoj

Za roditelje nema utehe

4354

Nastavljen uviđaj u kući u kojoj je izgorelo troje dece

Tela preostalo dvoje dece, od troje, koja su nastradala u subotu ujutru u požaru koji je zahvatio njihovu porodičnu kuću u selu Vajska, kod Bača, pronađena su juče i poslata na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.


VAJSKA: Kako saznaje „Dnevnik“ na licu mesta od opštinskog javnog tužioca u Bačkoj Palanci Milana Kneževića, nastavljen je uviđaj, koji je prekinut u subotu iz bezbedonosnih razloga.

Podsećanja radi, nadležni javni tužilac, pripadnici policije i forenzičari morali su u subotu u popodnevnim satima da prekinu uviđaj jer je kuća u kojoj su stradali mališani stara nabijača, a usled gašenja požara krov je natopljen vodom, tako da nije bilo bezbedno u takvim uslovima nastaviti rad.

Uviđaju su, prisustvovali veštaci iz Nacionalnog kriminalističkog centra – odeljenja u Novom Sadu i Beogradu, uviđajna ekipa Policijske uprave Novi Sad, pripadnici Kriminalističke policije u Bačkoj Palanci, opštinski javni tužilac u Bačkoj Palanci Milan Knežević i njegova zamenica Milica Đogić.

„Pronađena su tela preostalo dvoje dece koja nisu mogla biti nađena u subotu. Izuzima se sve što je neophodno veštacima da se utvrdi uzrok požara“, potvrdio nam je Knežević.

On je dodao da se još uvek ne zna šta je dovelo do tragedije jer su prostorije kontaminirane, a kuća stara.

Kako „Dnevnik“ saznaje na licu mesta, tela preostalo dvoje mališana pronađena su u istoj prostoriji i pretpostavlja se da su se ugušili.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here