Šta najčešće pitamo „Gugl“

Kako se kuva jaje i da li je Lady Gaga muškarac samo su neka od pitanja koje pitamo "Gugl"

635

Na top 10 listi pitanja koja počinju sa „kako da“ su i sledeća: kako da smršam, crtam, zaradim novac, napravim palačinke…


Kako se vezuje kravata – najčešće je pitanje koje korisnici postavljaju na svemoćni „Gugl“. Kako se ljubi i kako da zatrudnim – pitanja su koja osvajaju srebrnu i bronzanu medalju.

Na top 10 listi pitanja koja počinju sa „kako da“ su i sledeća: kako da smršam, crtam, zaradim novac, napravim palačinke, napišem motivaciono pismo, napravim francuski tost, izgubim salo na stomaku. Prema istraživačima, pitanja „kako da“ su u porastu za 140 odsto od 2004. godine, i to širom sveta.

Korisnici interneta u Severnoj Americi i istočnoj Aziji često postavljaju pitanja o popravci toaleta, stanovnici bivših sovjetskih zemalja imaju problema sa veš-mašinama, dok žitelje tropskih predela najviše zanimaju frižideri. U gotovo svakoj zemlji vrlo popularna pitanja su ona u vezi sa prozorima, zidovima i vratima.

Naučnici kažu da su nam mozgovi toliko zatrpani informacijama da smo zaboravili kako se rade neke osnovne stvari. Pa tako, među 100 najčešće postavljenih pitanja su i ona kako se kuvaju jaje, pirinač, pravi torta.

Među najpopularnijim ljubavnim pitanjima, izdvajaju se: kako impresionirati devojku, kako znati da li se sviđaš momku, kako naći devojku, kako je pozvati na sastanak.

Česta pitanja su i o tome postoji li Deda Mraz, u Australiji ovo pitanje mesečno postavi 60.500 korisnika. Sledi pitanje o razlozima ulaska u brak, koje mesečno postavi 40.000 korisnika, i o tome kako dobiti na lotu.

Mnoge korisnike interneta zanima zašto muškarci imaju bradavice, a veliki broj njih Google-u postavlja pitanje da li je Lady Gaga muškarac i kako pozvati dečka na sastanak.

Gotovo 10.000 korisnika zanima kako izlečiti slomljeno srce, oni manje romantični žele da znaju kako izvršiti ubistvo i pritom proći nekažnjeno. To pitanje mesečno u pretragu unese oko 2.000 ljudi.

Na dnu lestvice je pitanje o tome kako sakriti leš; od Google-a na ovu nedoumicu odgovor traži oko 1.000 korisnika pretraživača mesečno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here