Učiteljica Dragana: Najviše me bole laži o meni

Učiteljici iz Neština u ugovoru stoji da je vaspitač.

9050

BAČKA PALANKA: Kako smo pisali ranije, u OŠ Desanka Maksimović roditelji dece iz odeljenja treći tri uspeli su učiteljicu Snežanu Milaković da vrate na posao. Bez posla ostala je učiteljica prvog razreda, Dragana Radanović, koja je sve vreme okarakterisana kao neko ko nema ni iskustva, ni znanja da bi ostao u školi. Ona za portal BaP vesti kaže da je istina ipak drugačija.

Dragana Radanović je bila prva opcija za koju se direktorka odlučila da ostane na svom radnom mestu. Ona kaže da od početka nije imala nikakve veze, ni ona, a ni učiteljica Snežana, sa svim što se dešavalo. Kaže da je sve saznala preko društvenih mreža i da je najviše bole komentari koji dovode u pitanje njeno iskustvo i stručnost.

„Ja nisam u prosveti 15 dana, već pet godina. Prvo sam bila volonter pa pripravnik godinu dana. Nakon toga položila sam ispit za licencu u Novom Sadu, i fakultet i master studije. Ispada da sam došla sa ulice i počela da radim sa decom, a za ovih pet godina sam stalno na zamenama i do sad nijednog kolegu nisam odbila, kad god je trebalo svima sam izašla u susret. Kako je i učiteljica Snežana pre dve godine dobila priliku i rad sa prvacima, tako je direktorka sad meni dala šansu.“ – kaže ona.

Dragana dodaje da se vodi polemika da li je uopšte došlo do tehnološkog viška učiteljice iz Neština jer nije bilo bodovanja koje je obavezno u ovakvim situacijama.

„Čiji je tu propust, ja ne znam, ona ima ugovor na neodređeno na mesto vaspitača i ako bude tehnološki višak ona bi trebala da ide u vrtić ili u zabavište. Ta učiteljica ima prekvalifikaciju za učitelja, ali kao radno mesto u ugovoru stoji da je vaspitač.“

-I ta učiteljica iz Neština je sada u vrlo nezgodnoj situaciji, nije joj ni malo lako, deca su svakako osetljiva, a i roditelji su je dočekali sa nepoverenjem što je potpuno razumljivo- istakla je Dragana.

Očigledno je da se cela priča odvijala mimo volje ove dve učiteljice, pa i nove učiteljice iz Neština.

„Snežana i ja se privatno poznajemo i ona je divna osoba i učiteljica, nikakvog rivalstva tu nema.“ – istakla je Dragana.

Pogledaj: Pobeda roditelja – učiteljica neće dobiti otkaz

Učiteljica prvog razreda kaže da je bila svesna svog položaja i da će u školi raditi do preuzimanja nekog tehnološkog viška, ali joj je žao što je cela priča otišla u totalno drugom pravcu i iskompromitovala ljude koji sa celom pričom nemaju nikakve veze, uključujući i nju samu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here