Mladi robotičar Aleksa Ćorović na Evropskoj noći istraživača

Njegova ekipe koja je osvojila drugo mesto na evropskom Eurobot Open takmičenju.

1553
Aleksa Ćorović

Aleksu Ćorovića iz Bačke Palanke, člana Udruženja robotičara M41+, svi su posetioci Noći istraživača danas mogli da upoznaju u Beogradu, na Savskom šetalištu kod Kalemegdana, kao i deo njegove ekipe koja je osvojila drugo mesto na evropskom Eurobot Open takmičenju. Oni su zajedno sa robotima vicešampionima bili tamo.

“Nama kao mladim robotičarima, veoma je važno učestvovanje na Noći istraživača, jer tu možemo da predstavimo svoju ideju, kao i uspehe koje smo postigli na takmičenjima prethodnih godina, kako evropskim, tako i državnim, ali još bitnije od toga nam je da ostale upoznamo sa svetom robotike, jer je to oblast koja je u ekspanziji i očekuje se sve veći i veći udeo nje u našim svakodnevnim životima“, objašnjava Aleksa, koji za najveće naučno otkriće smatra „otkriće tranzistora i smeštanje miliona njih u jedno integrisano kolo, čime se `moć` računara znatno povećava“.

Evropska noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Ovo je jedinstvena prilika da se upoznaju istraživači, da se sa njima razgovara i sazna šta oni zaista čine za društvo, na jedan interaktivan način. Veliki broj eksperimenata, naučno-popularizovanih predavanja, aktivnosti za decu, poseta istraživačkim laboratorijama, naučnih kvizova, igara, takmičenja sa istraživačima, sve je ono što očekuje posetioce na samoj noći.

Pogledaj: Aleksa Ćorović – Vicešampion Evrope u robotici sa ekipom sa FTN-a

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here