Sve je moguće kada verujete u sebe i imate entuzijazam

Ženski fudbal u Bačkoj Palanci

1913

Od ove sezone u Razvojnoj ligi mlađih kategorija u grupi “Sever” takmiče se i mlade fudbalerke ŽFK “Bačka” iz Bačke Palanke.

Fudbalska priča se zakotrljala na inicijativu OFK “Bačka”, na čelu sa koordinatorom Markom Jovanićem, koji su došli na ideju da se i devojčice uključe u trenažni proces. Prevashodni cilj je bio da devojčice iz Bačke Palanke zavole fudbal, da osete igru, želju da budu deo tima i da stvore timski duh. Naravno, planirano je da se formira i ekipa koja bi se uključila i u zvanična takmičenja. Za nešto više od pola godine, od februara do septembra 2017. godine, ŽFK “Bačka” je okupila tridesetak devojčica iz Bačke Palanke, 2004. godište i mlađe, i one su uključene u takmičenje Razvojne lige.

Suzana Lovas je još uvek aktivna igračica, registrovana je za ŽFK “Polet” iz Sivca. Fudbalsku karijeru je počela kao pionir u OFK “Stari grad”. Kasnije je nastupala za ženske fudbalske klubove: ŽFK “Lask” iz Lazarevca, ŽFK “Spartak” iz Subotice, NFK “Ilok” iz Iloka i ŽFK “Budućnost” (Gložane), a dva puta je pozivana i na pripreme reprezentacije Srbije. Sa Suzanom je i Dijana Maksić, takođe bivša igračica ŽFK “Spartak”. One su danas ponovo bile na fudbalskim terenima “Spartaka”, ali ovoga puta ne kao igračice nego kao treneri ŽFK “Bačke” sa devojčicama koje se takmiče u Razvojnoj ligi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here