Deca ponela odlične utiske

Crveni krst Bačka Palanka u svom odmaralištu ugostio decu iz naše i opštine Odžaci

0
532

U odmaralištu Crvenog krsta Bačka Palanka je boravilo 34 dece osnovno školskog uzrasta iz naseljenih mesta naše i opštine Odžaci.


BAČKA PALANKA: U pitanju je realizacija saradnje dve lokalne samouprave dogovorena između predsednika Opštine Bačka Palanka, Branislava Šušnice i predsednika Opštine Odžaci, Latinke Vasiljković.

Deca iz sela bačkopalanačke i odžačke opštine su tokom tri dana boravka naučila puno o Crvenom krstu, pružanju prve pomoći i svemu onome što radi ova humanitarna organizacija.

„Uvek govorim da je lokalna samouprava naš najvažniji partner. Ovo je naša sredina i uvek smo potencirali tu priču o saradnji sa našom Opštinom. Ovo je ideja predsednika Opštine Branislava Šušnice, početak je fantastičan i nadam se da ćemo sledeće godine praviti sličnu priču. Naša ideja i cilj jeste da što više dece koja pohađaju ove letnje i vikend škole u našem odmaralištu postanu volonteri Crvenog krsta. Želimo da ih naučimo šta je to Crveni krst, da ne misle da mi postojimo samo kada nas pogode poplave ili neke velike nesreće. Crveni krst je, kao i prva pomoć, sastavni deo kulture svakog čoveka. Upravo to potenciramo i molimo decu da ozbiljno shvate ovo što mi radimo, jer će im možda to trebati u životu. Nadam se da će neko i od ove dece to prihvatiti i postati naš volonter. Sa ponosom možemo da kažemo da na selima naše opštine imamo veliki broj volontera“, kaže sekretar Crvenog krsta Bačka Palanka Branislav Šobot uz zahvalnost lokalnoj samoupravi.

Čelnik bačkopalanačke opštine, Branislav Šušnica je napomenuo da je Bačka Palankla ovim gestom pokazala da je humana sredina.

„Uvek treba isticati da je naša opština, zahvaljujući Crvenom krstu, poslednjih deset godina u nizu najhumanija sredina u Srbiji, a to pokazujemo i svakim našim gestom. Realizovali smo dogovor sa koleginicom iz Odžaka i nagradili najbolju decu. Ovoga puta smo krenuli od seoskih sredina, da i oni vide šta imamo u odmaralištu. Imali su priliku da nauče nešto novo i da sklope prijateljstva, a najbolje je kada krenu od malih nogu da uče o zdravim i pravim vrednostima“, naglasio je predsednik Opštine, Branislav Šušnica.

Utisci dece su slični i svode se na to da su prezadovoljni boravkom u odmaralištu gde je prostor zaista lep, a sa tim se slaže i Emilija Bogavac iz Odžaka.

„Ovde u vikend-školi u Bagremari nam je jako lepo, družimo se, radimo zajedno i sarađujemo. Imamo neke zanimljive kvizove i sklapamo nova prijateljstva“, navela je Emilija Bogavac.

Sličnog su mišljenje i učenici iz Mladenova Sava Radišić i Petra Sovilja koji kažu da je ovde super, da su mnogo naučili o Crvenom krstu, stekli puno novih prijatelja i da im je žao što ova školica traje samo tri dana.

Odlične utiske iz odmarališta CK Bačka Palanka u Bagremari su poneli i Aleksandra Popov i Todor Božin iz Paraga koji kažu da su se puno zabavljali i usput naučili mnoge korisne stvari. Jedva čekaju da ponovo dođu u Bagremaru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here