Suzbijanje vršnjačkog nasilja (VIDEO)

Školska inspektorka Renata Đurić, kaže da je svaka škola i predškolska ustanova obavezna da obrazuje tim koji se bavi problemom nasilja.

1
2037

BAČKA PALANKA: I učitelji u Bačkoj Palanci, suočavali su se sa velikim izazovima. Tokom prošle školske godine u vrtićima i školama u Bačkoj Palanci, procesuirano je čak pedeset slučajeva nasilja. To je podatak, koji su lokalni timovi za zaštitu od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja objavili uz apel da na suzbijanju nasilja moramo raditi svi. Reč je o nasilju među decom, u vrtićima, a zabeležen je i slučaj nasilja učenika nad profesorom?

1 KOMENTAR

  1. Ni jedan vid nasilja u skolama se ne sankcionisete na pravi nacin, zato ovih 50 slucajeva ce se vrlo brzo pretvoriti u 1050. Sve je u prici i na papiru. Prakticno je velika nula!!! I naravno vrsnjacko nasilje treceg nivoa, karakterisete kao vrsnjacko nasilje drugog nivoa kako bi izbegli zakonsku proceduru prijavljivanja nadleznim sluzbama. Treci nivo emocionalno-psihickog nasilja je zastrasivanje, a pretnja je treci nivo socijalnog nasilja (za neupucene). Izostavili ste i nasilje nastavnika nad roditeljem i nastavnika nad kolegama. Ups, zaboravila sam da je taj slucaj jos uvek „neformalan“, ali nece tako jos dugo ostati…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here