Dečija nedelja obeležena u Karađorđevu

0
1138

Osnovna škola „Branko Ćopić“ iz Karađorđeva u saradnji sa Mesnom zajednicom Karadjorđevo je obeležila Dečiju nedelju prethodne sedmice pod sloganom: „Gradimo mostove među generacijama“. Napravljen je plan aktivnosti sa ciljem podsticanja međugeneracijske solidarnosti i saradnje.


Za radost svakog deteta

U obeležavanju Dečije nedelje učestvovali su učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ „Branko Ćopić“ iz Karađorđeva. Organizaciji su se pridružili i bivši učenici Milan Radoševic – sekretar mesne zajednice Karađorđevo, Dijana Zimonja – predsednik i umetnički rukovodilac Udruženja Koreni, Sanja Ubović – bibliotekarka u bibliotecu „Dositej Obradović“ iz Karađordjeva, Saša Trbojević – trener i džokej VU Karađorđevo, Aćimović Mirjana – slikar umetnik i roditelji učenika ove škole. Saradnju su podržale i uciteljice Negota Kolar i Zora Kerlec.

Foto: Dijana Zimonja

Tokom Dečije nedelje Mesna zajednica Karadjorđevo je obezbedila slatkiše i voće za decu, dok je Crveni krst Bačka Palanka poklonio svakom detetu poklon paket sa školskim priborom.

Deca su tokom cele nedelje imala popunjem program

Organizovana su sportska takmičenja, učesnici su obišli Ergelu i muzej VU Karađorđevo i prošli obuku jahanja. Program je obogaćen i predstavljanjem likova iz književnih dela koja bi trebala da pozitivno utiču na razvoj dece. Deca su tokom nedelje zajedno sa KUD-om Koreni spremali zajedničku koreografiju .

Posledni dan Dečije nedelje bio je posvećen umetnosti i tom prilikom su učenici ove škole imali priliku da nauče kako se prave lutke od slame.

– Jako nam je drago što smo uspele da organizujemo ovakav događaj i što smo uspele da spojimo bivše i sadašnje đake naše škole. Posebno smo ispunjene što su bivši uceniči ostavili poruke koje sada krase zid škole, a samim tim i daju podstrek malim đacima – istakle su ovom prilikom učiteljice Negota Kolar i Zora Kerlec.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here