Školski crtež izazvao buru na društvenim mrežama

Kakve teme na časovima likovnog dobijaju đaci?

1
1177
Foto: Dnevnik

Crtež jedne učenice osmog razreda Osnovne škole „Stevan Aleksić“ iz Jaše Tomića „užario“ je društvene mreže. Učenica je na času likovnog nacrtala obešenu devojku, a crtež je bio izložen u holu škole u toku likovne nedelje.

Neko je crtež fotografisao, stavio na Fejsbuk i priča se raširila brzinom munje.

„Crtež je na društvene mreže postavio jedan meštanin i tako smo dospeli u centar pažnje. Učenica je crtež nacrtala na času likovnog na zadatu temu. Naime, tražilo se da učenici prikažu neki uznemirujući događaj, a nastavnik likovnog je smatrao da likovnost rada zaslužuje da se nađe na izložbi. Posle objavljivanja crteža na društvenim mrežama, mi smo obavili razgovor sa učenicom u prisustvu roditelja. Devojčica je izjavila da joj je inspiracija bila knjiga koju je pročitala. Ona nema nikavih problema i potpuno je emocionalno zrela. Mi smo obavili sve po proceduri i to je to“, izjavio je direktor škole „Stevan Aleksić“ Ljupče Trpčevski.

„Crtež je“, dodaje direktor, „skinut kao i svi ostali sa tabli iz hola škole, jer je završena likovna nedelja“.

1 KOMENTAR

  1. Straaasnooooo………i to je bila tema za decu,uznemirujuci dogadjaj…..?Pa zar nema lepsih tema gde se deca uce dobroti,radosti?…Boze sacuvaj nasu decu..sve se izopacilo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here