Bronzane medelje Poznanova i Đurića

Uspeh bačkopalanačkih karatista.

1241

Karatisti „Kizamija“ i članovi reprezentacije Srbije bili su odlični na Svetskom šotokan prvenstvu održanom u mađarskom Egeru od 6. do 8. oktobra.


Bačkopalanački „Kizami“ su na najvećoj svetskoj smotri karatea predstavljali Zoran Poznanov, Damjan Višekruna, Jovan Agić, Milan Trifunović i Mihailo Đurić.

Naime, u konkurenciji preko 2.000 karatista iz 32 zemlje sveta, Poznanov i Đurić su osvojili bronzane medalje za Srbiju. Poznanov je bronzu osvojio u borbama pojedinačno u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 87 kilograma, a isto odličje je pripalo i Đuriću u izvođenju kata pojedinačno kod starijih pionira.

Zoran Poznanov je do bronze u borbama pojedinačno došao posle tri pobede nad takmičarima iz Bugarske, Irana i Irske, a neuspeh je doživeo u polufinalu od mađarskog karatiste. Poznanov je nastupio i u borbama ekipno kao član tima Srbije, ali naša ekipa nije uspela da se domogne odličja jer je izgubila od Rumunije u prvom kolu. Mihailo Đurić je u katama pojedinačno kod starijih pionira prikazao izuzetnu tehničku i fizičku pripremljenost, a mladog karatistu iz Bačke Palanke je na treće mesto potisnuo Moldavac, osvajač zlatne medalje, dok je srebro otišlo u Belorusiju. Pored osvajača medalja, odlični su u izvođenju kata bili Jovan Agić (10. mesto) i Milan Trifunović (5. mesto).

„Takmičenje za Damjana Višekrunu u borbama u kategoriji do 55 kilograma je bilo gotovo već na startu, u prvom kolu, posle kazne zbog prejakog udarca, iako je bio bolji od rumunskog protivnika“, kaže trener reprezentacije Srbije i KK „Kizami“ Dušan Milanović.

„Na Svetskom prvenstvu je prikazan odličan karate, a put do medalje je bio veoma težak. Čestitam svim našim takmičarima, osvajačima medalja, ali posebno našim momcima Zoranu Poznanovu i Mihailu Đuriću koji su učinili ponosnim našu reprezentaciju, Srbiju i Karate klub Kizami“, naglašava Milanović.

U ekipnom plasmanu je Srbija zauzela treće mesto što je još jedan veliki uspeh naše zemlje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here