Obeležena Dečija nedelja u Pivnicama

1194

U razgovoru sa rukovodiocima Dečijeg saveza i Učeničkog parlamenta OŠ „15.oktobar“ u Pivnicama saznali smo kako je protekla Dečija nedelja.


PIVNICE: U toku Dečije nedelje, koja se u celom svetu obeležava prve nedelje u oktobru, deca su podsetila svoje roditelje, nastavnike, vaspitače, tetke, teče, bake i deke na prava s kojima raspolažu.

Moto Dečije nedelje „Gradimo mostove među generacijama – Za radost svakog deteta“ u našoj školi je realizovan kroz različite aktivnosti. Crtanje po trotoaru kredama u boji na temu Dečije nedelje. Prvi dan Dečije nedelje smo posvetili dečijoj kreativnosti, gde su zabavištanci i učenici nižih razreda kredama u boji ukrašavali stazu do škole. Na taj način odgovorili na poruku Dečije nedelje „Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta“. Učenici viših razreda su realizovali akciju dečije solidarnosti „Deca – deci“ u vidu sakupljanja školskog pribora.

Izrada panoa na temu Dečije nedelje.

Utorak je bio predviđen za izradu odeljenjskog panoa na kojem su učenici svojstvenim načinom prezentovali svoja viđenja o uticaju porodice za zdrav razvoj deteta. Predstavnici učenika prvih razreda su bili na prijemu kod predsednika Opštine Bačka Palanka. Prvaci su zasadili drvo generacije u dvorištu opštine, zasladili se, a na poklon za školsku biblioteku su dobili knjige.

Prodaja kolača.

Sunčano vreme je pogodovalo akciji prodaji kolača, a kolači su bili brzo rasprodati. Od prikupljenih novčanih sredstva polovina ide u zajedničku kasu Dečijeg saveza škole, a druga polovina je namenjena za potrebe odeljenja. Deca predškolskih grupa su vešto sa svojim vaspitačicama pravila kolače. Nakon toga su kolače sa zadovoljstvom pojeli. Učenički parlament je organizovao za učenike viših razreda Kviz asocijacije.

Projekcija filma „Mali bigfut“.

U saradnji sa Učeničkim parlamentom realizovana je projekcija 3D filma „Mali bigfut“. Sa oduševljenjem su zabavištanci i učenici od 1. do 8. razreda pratili film.

Svečani prijem učenika prvih razreda u Dečiji savez.

Kao kruna Dečije nedelje u petak smo prvake primili u Dečiji savez naše škole. Ova svečanost je bila obeležena prigodnim programom koji su priredili stariji drugari. Na kraju je svaki prvak dobio dobrodošlicu, bedž i bombonice. Oni najmlađi, predškolci i zabavištanci, obučeni u najrazličitije kostime i maske su defilovali po auli vrtića. Osmeh na njihovom licu je bila potvrda da je maskenbal uspeo. Učenički parlament je organizovao i realizovao zamenu uloga (učenici – nastavnici; nastavnici – učenici).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here